Nedelja, 18.02.2018

TROPSKI RAJ KURBUS 2018

Po štirih leta premora se to leto v Gornjo Radgono vrača Tropski raj Kurbus s približno 150 različnimi sortami orhidej, pisanimi metulji in papigami. Vabljeni od 23. februarja do 18. marca 2018. Vstopnice že kmalu na voljo v TIC Gornja Radgona.

Med zelenjem, lubjem, drevesnimi debli in vodnimi otočki bo na nekaj manj kot 700 m2, svoje cvetove razkazovalo več kot tri tisoč kosov orhidej, družbo pa jim bo delalo kar 600 živih pisanih metuljev, med njimi tudi gigantski. Da bo doživetje tropskega raja še bolj posebno in barvito, bodo poskrbele tropske papige in druge ptice. 

Tropski raj je edinstven projekt na področju vrtnarstva in se ga v slovenskem prostoru upajo lotiti le najbolj drzni. Upamo si celo trditi, da gre za edinstveno razstavo v evropskem merilu. 

Razstavo sicer pripravljamo vsako drugo leto, zmeraj pa privabi več deset tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine, pa tudi številne medije. Si predstavljate sijaj v otroških očeh, ko se metulji spustijo v njihove dlani? Kako jim obrazi žarijo šele, ko vidijo pisane tropske papige.

Vstopite in ostanite brez besed.

Za pokušino pa si oglejte promocijski film na povezavi.

Tropski raj Kurbus lahko obiščete od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, ob sobotah med 7. in 17. uro, ob nedeljah pa med 8. in 17. uro.

Cenik na letaku velja za skupine nad 15 oseb.