+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

URBANO VRTIČKANJE  - DRUGIČ

URBANO VRTIČKANJE - DRUGIČ

25feb2020
Na drugem srečanju v torek, 25. 1. 2020, ob 17:00 v Mladinskem centru v Gornji Radgoni se bomo dogovorili, katera semena potrebujemo za zasaditev visoke grede pred MC. V lončke bomo sejali semena za prve sadike, ki jih bomo vzgajali sami in izmenjevali vrtnarska znanja in izkušnje.

Za vse potrebno poskrbimo mi. Lahko pa s seboj prinesete kakšno seme in dobro idejo.
Preberi več
USTVARJALNE POČITNIŠKE DELAVNICE: STENSKA POSLIKAVA MC-JA

USTVARJALNE POČITNIŠKE DELAVNICE: STENSKA POSLIKAVA MC-JA

25feb2020
V počitniškem tednu se bomo zabavali in ustvarjali ter mimogrede še dodatno polepšali stene našega MC-ja.

Fajn bo. Pridi!
Preberi več
20. ZLÜFTAJ SE! - DRONE HUNTER, NECROTIK, HARRY, STRAIN

20. ZLÜFTAJ SE! - DRONE HUNTER, NECROTIK, HARRY, STRAIN

22feb2020
Igrajo:
- DRONE HUNTER (Instrumental Riff Worship Rock, Varaždin)
- HARRY (Punk rock / Melodic Hardcore, Ajdovščina)
- NECROTIK (HardCore PornPop, Novo mesto / Lj)
- STRAIN (Southern Hard rock, Gornja Radgona)

Vstopnina: 3€. Se vidimo!
Preberi več
OTROŠKO PUSTOVANJE V GORNJI RADGONI

OTROŠKO PUSTOVANJE V GORNJI RADGONI

22feb2020
V soboto, 22.2.2020, ob 15.00 nas v Mladinskem centru Gornja Radgona čaka pravo čarovniško otroško pustovanje ! V napeti in nadvse poučni čarovniški predstavi v izvedbi Ku-kuc gledališča nas bo čisto drugačen mojster iluzije nasmejal do solz in temeljito razgibal naše možgančke. Muzejko ni le čarovnik, je tudi znanstvenik, je kustos in je zdravnik … in če se boste dovolj na glas smejali, bo morda postal celo klovn.

Vabljene vse male in tudi velike maškare! Vstop prost.
Preberi več
RAP DELAVNICE

RAP DELAVNICE

15feb2020
Osrednji namen mednarodne delavnice pod strokovnim glasbenim mentorstvom bo, poleg krepitve medsosedskih vezi in promocije rap muziciranja, priprava besedil oziroma komadov, ki se nanašajo na vprašanje/simboliko meje med Slovenijo in Avstrijo. Spodbujata se kreativnost in svobodomiselnost.
Zaželjene predhodne prijave zainteresiranih udeležencev na info@mcgr.si

Delavnica je brezplačna. Se vidimo!
Preberi več
KINO ALTERNATIVO: BREXIT

KINO ALTERNATIVO: BREXIT

14feb2020
Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije. Politična drama "Brexit" raziskuje sodobne tehnike političnih kampanj, podprtih s podatkovnimi bazami, ki so pripomogle k eni najbolj nepričakovanih, nerazumljivih in kontroverznih odločitev v sodobni politični zgodovini.
Preberi več
JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

11feb2020
Ob gledanju kratkih zanimivih filmov v različnih jezikih ( angleščina, slovenščina, ruščina, nemščina, francoščina ) se bomo učili različnih jezikov. Mentorica študijskega krožka, Saša Bezjak, bo vodila krožek, iskala ter izbirala filme ter predloge za oglede.
Tokrat nadaljujemo z ogledom filma MY DEPRESSION ter z debato v slovenskem in angleškem jeziku. Dobrodošli tudi tisti, ki jezike že obvladate.

VSTOP PROST.
Preberi več
VEČER DRUŽABNIH IGER

VEČER DRUŽABNIH IGER

07feb2020
Zabavno, razigrano, sproščeno. Redno mesečno druženje ob igranju različnih obstoječih in pritepenih namiznih iger.

Vabljeni!
Preberi več
KULTURNI DIPTIH

KULTURNI DIPTIH

01feb2020
Mesec slovenske kulture bomo v Mladinskem centru Gornja Radgona otvorili s kulturnim dvojcem, združenim pod okrilje enega dogodka. V prvem delu se bomo pogovarjali o zbirki kratkih zgodb z naslovom Serijski morilec, prvencu Samante Hadžić Žavski, ki je konec 2019 izšla pri mariborski založbi Litera. Pridružila se nam bo avtorica knjige. V drugem delu bomo v MCGR prvič gostili IGNOR, platformo za literaturo, zvočenje, vizualne umetnosti in performans, ki jo združenje različnih umetnikov redno manifestira na ljubljanski Metelkovi. 
Preberi več
LEGO DELAVNICA - ROBOTIKA ZA OTROKE

LEGO DELAVNICA - ROBOTIKA ZA OTROKE

01feb2020
Vabimo vas na Lego delavnice robotike za otroke. ;)

Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.
Preberi več
KINO ALTERNATIVO: SCREAM FOR ME SARAJEVO

KINO ALTERNATIVO: SCREAM FOR ME SARAJEVO

31jan2020
Scream for Me Sarajevo je zgodba o neki hladni decembrski noči leta 1994, ko je pred osuple obiskovalce sarajevskega kulturnega doma stopil Bruce Dickinson, legendarni pevec skupine Iron Maiden. Za naslednjih nekaj ur je vojna izginila in ljudje so lahko skoraj spet verjeli, da je normalno življenje mogoče. Dickinson je v mikrofon zavpil »Scream for me Sarajevo!« in z njim so vpili vsi, ki so tiste noči tvegali življenja, da bi bili lahko del tega zgodovinskega koncerta. 
Preberi več
URBANO VRTIČKANJE - PRVIČ

URBANO VRTIČKANJE - PRVIČ

28jan2020
Rastišče - poligon za zelene ideje in Mladinski center Gornja Radgona vabita vse ljubitelje vrtičkanja  na zanimivo delavnico urbanega vrtičkanja v torek, 28. januarja 2020, ob 17.00.
Preberi več

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih