+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

RAP DELAVNICE

RAP DELAVNICE

15feb2020
Osrednji namen mednarodne delavnice pod strokovnim glasbenim mentorstvom bo, poleg krepitve medsosedskih vezi in promocije rap muziciranja, priprava besedil oziroma komadov, ki se nanašajo na vprašanje/simboliko meje med Slovenijo in Avstrijo. Spodbujata se kreativnost in svobodomiselnost.
Zaželjene predhodne prijave zainteresiranih udeležencev na info@mcgr.si

Delavnica je brezplačna. Se vidimo!
Preberi več
KINO ALTERNATIVO: BREXIT

KINO ALTERNATIVO: BREXIT

14feb2020
Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije. Politična drama "Brexit" raziskuje sodobne tehnike političnih kampanj, podprtih s podatkovnimi bazami, ki so pripomogle k eni najbolj nepričakovanih, nerazumljivih in kontroverznih odločitev v sodobni politični zgodovini.
Preberi več
JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

11feb2020
Ob gledanju kratkih zanimivih filmov v različnih jezikih ( angleščina, slovenščina, ruščina, nemščina, francoščina ) se bomo učili različnih jezikov. Mentorica študijskega krožka, Saša Bezjak, bo vodila krožek, iskala ter izbirala filme ter predloge za oglede.
Tokrat nadaljujemo z ogledom filma MY DEPRESSION ter z debato v slovenskem in angleškem jeziku. Dobrodošli tudi tisti, ki jezike že obvladate.

VSTOP PROST.
Preberi več
VEČER DRUŽABNIH IGER

VEČER DRUŽABNIH IGER

07feb2020
Zabavno, razigrano, sproščeno. Redno mesečno druženje ob igranju različnih obstoječih in pritepenih namiznih iger.

Vabljeni!
Preberi več
KULTURNI DIPTIH

KULTURNI DIPTIH

01feb2020
Mesec slovenske kulture bomo v Mladinskem centru Gornja Radgona otvorili s kulturnim dvojcem, združenim pod okrilje enega dogodka. V prvem delu se bomo pogovarjali o zbirki kratkih zgodb z naslovom Serijski morilec, prvencu Samante Hadžić Žavski, ki je konec 2019 izšla pri mariborski založbi Litera. Pridružila se nam bo avtorica knjige. V drugem delu bomo v MCGR prvič gostili IGNOR, platformo za literaturo, zvočenje, vizualne umetnosti in performans, ki jo združenje različnih umetnikov redno manifestira na ljubljanski Metelkovi. 
Preberi več
LEGO DELAVNICA - ROBOTIKA ZA OTROKE

LEGO DELAVNICA - ROBOTIKA ZA OTROKE

01feb2020
Vabimo vas na Lego delavnice robotike za otroke. ;)

Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.
Preberi več
KINO ALTERNATIVO: SCREAM FOR ME SARAJEVO

KINO ALTERNATIVO: SCREAM FOR ME SARAJEVO

31jan2020
Scream for Me Sarajevo je zgodba o neki hladni decembrski noči leta 1994, ko je pred osuple obiskovalce sarajevskega kulturnega doma stopil Bruce Dickinson, legendarni pevec skupine Iron Maiden. Za naslednjih nekaj ur je vojna izginila in ljudje so lahko skoraj spet verjeli, da je normalno življenje mogoče. Dickinson je v mikrofon zavpil »Scream for me Sarajevo!« in z njim so vpili vsi, ki so tiste noči tvegali življenja, da bi bili lahko del tega zgodovinskega koncerta. 
Preberi več
URBANO VRTIČKANJE - PRVIČ

URBANO VRTIČKANJE - PRVIČ

28jan2020
Rastišče - poligon za zelene ideje in Mladinski center Gornja Radgona vabita vse ljubitelje vrtičkanja  na zanimivo delavnico urbanega vrtičkanja v torek, 28. januarja 2020, ob 17.00.
Preberi več
STONER POSLUŠALNICA

STONER POSLUŠALNICA

24jan2020
Iz omare potegnite najbolj preproste majice, kratke hlače in zgonjene superge. Povaljajte jih v mivki, nadenite si sončna očala in se podajte z nami na potovanje v kalifornijske pustinje. 

Vozil in vodil vas bo DJ BERLINER.
Preberi več
JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

JEZIČNO - FILMSKI KROŽEK

21jan2020
Ob gledanju kratkih zanimivih filmov v različnih jezikih (angleščina, slovenščina, ruščina, nemščina, francoščina) se bomo učili različnih jezikov. Mentorica študijskega krožka, Saša Bezjak, bo vodila krožek, iskala ter izbirala filme ter predloge za oglede.
Krožek bo vedno v torek v zadnjem delu meseca, tokrat 21.1.2020 ob 16. uri. Sproti se bomo odločali za strategijo učenja. Vsak član krožka kaj doprinese in tudi "odnese". Dobrodošli tudi tisti, ki jezike že obvladate. 
Preberi več
PAKNAT 2020

PAKNAT 2020

17jan2020
KUD Bunker in Mladinski center Gornja Radgona vabita na drugi akustični koncert na toplem v petek, 17. januarja 2020, ob 21.00.
Preberi več
MINI VELIKA LIKOVNA KOLONIJA

MINI VELIKA LIKOVNA KOLONIJA

09jan2020
Prijazno vabljeni na odprtje likovne razstave Mini velika likovna kolonija, ki bo v Mladinskem centru Gornja Radgona v četrtek, 9. 1. 2020, ob 17. uri.
Preberi več

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih