logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

4. OBLETNICA DELOVANJA MC GORNJA RADGONA: KONCERT ANA PUPEDAN

17.03.2018

Ob 4.obletnici delovanja vam Mladinski center Gornja Radgona poklanja koncert legendarne Ane Pupedan, veteranskih glasbenih virtuozov iz Pivke, ki zmeraj poskrbijo za nadvse kvaliteten, sproščen in zabaven večer. Sobota, 17. 3. 2018, ob 21. uri. Vstop prost!

ANA PUPEDAN

Glasbo skupine Ane Pupedan bi lahko označili kot fuzijo različnih glasbenih stilov, ki se v osnovi zlivajo na polje rocka. Poseben čar njihovi glasbi dajejo besedila, katerih osnovna značilnost je luciden pogled na življenje in družbeno dogajanje. Besedila so v slovenščini, velikokrat začinjena z pristnim pivškim dialektom, kar na nek način daje skupini razpoznaven slog. Lani novembra so pupedanci praznovali 25 let delovanja, ki so ga obeležili z velikim koncertom z gosti v Športni dvorani Skala v Pivki. Že od leta 1992 zasedba Ane Pupedan ostaja nespremenjena in jo sestavljajo Boštjan Požar kitara, Simon Avsec vokal violina, Peter Žnidaršič bas kitara in Marko Doles bobni.

V teh petindvajsetih letih so dodobra prekrižarili Slovenijo in odigrali že krepko preko tisoč koncertov. Gostovali so tudi v tujini ZDA, Danska, Belgija, Italija, Avstrija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, Ukrajina in Bolgarija.

Ana Pupedan je že skozi celotno obdobje delovanja nagnjena k raznim transformacijam in se pojavlja pod različnimi imeni in v raznolikih glasbenih frakcijah. Najbolj prepoznaven je odvod v etno vode in sliši na ime Ante Upedanten Banda, v tej zasedbi isti člani igrajo na bolj ljudska glasbila kot so: violina, tamburaška berda, akustična kitara (melodija tista s palmo) in boben obešen čez ramo, ki ima na vrhu pritrjeno činelo. Sicer se v zadnjih letih v tej zasedbi redkeje pojavljajo, ker prvenstveno stremijo k ustvarjanju in izvajanju lastne avtorske glasbe. Člani te zasedbe se tudi najbolj sproščeno počutijo in uživajo v igranju na električna glasbila in znajo tudi z njimi pričarati različna glasbena stanja saj tudi na teh nastopih ne umanjka ljudskosti, pristnosti in humorja. Ana Pupedan nastopa tudi v akustični (izštekani) verziji na koncertih pa se kdaj prelevi tudi v vokalno zasedbo Anademski Pupevski Pulpet in zapoje kakšno vokalno zborovskih skladbo. Tako kot so raznolike njihove glasbene frakcije je pestra tudi njihova glasba, ki se ne sramuje mešanja in vključevanja različnih glasbenih stilov, ki kdaj bolj drugič manj zaznamujejo njihov lasten in samosvoj glasbeni izraz.

Zasedba Ana Pupedan je do sedaj izdala štiri studijske albume, enega v živo ta je bil posnet na koncertu ob 15. obletnici leta 2008 in letos marca prav tako v živo posnet dvojni album Besnih pesmi Janija Kovačiča. Z Janijem Kovačičem sodelujejo že od leta 2013 in sodelovanje se je materializiralo v več kot 40. pesmih, ki jih predstavljajo širom Slovenije tako v intimnejših klubih kot na večjih odrih, kulturnih domovih in dvoranah. Letos pospešeno pripravljajo material za peti studijski album za katerega upajo, da bo gotov v čim krajšem času. Ker pa je čas za zasedbo, ki skupaj deluje že četrt stoletja relativen, težko napovejo leto izida novega albuma, kaj šele datum.

Vabljeni!

4. OBLETNICA DELOVANJA MC GORNJA RADGONA: KONCERT ANA PUPEDAN

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih