logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ABONMA OTROŠKIH PREDSTAV 2021/2022

02.10.2021
V novi resničnosti , ki je zaradi epidemije prikrajšala otroke za veliko prijetnih doživetij, nismo pozabili, kako zelo majhni in veliki potrebujemo kulturo, umetnost in občasni pobeg v pravljični svet.
Zato letošnjo jesen uvajamo abonma otroških predstav. Z druščino pisanih pravljičnih junakov  se bomo zabavali in se tudi naučili marsikaj zanimivega. Predstave so primerne za predšolske otroke, osnovnošolce I. in II. triade.

Abonma vključuje 6 predstav in bodo potekale ob četrtkih popoldan v dvorani Doma kulture. Cena  abonmaja je 10 €, za posamezno predstavo pa  2,50 €.

Predprodaja abonmaja in vstopnic bo potekala v Mladinskem centru, muzeju Špital, v TICu Gornja Radgona in TICu grad Negova, od 2. oktobra 2021 dalje.

Vse predstave bodo potekale v skladu z navodili NIJZ. 
V primeru višje sile si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

Kratka vsebinska predstavitev otroškega abonmaja 2021/2022:

NA ČIRABARKI (čez morje zdravja in dobrega počutja)
četrtek, 11. 11. 2021 ob 17.00 
Zgodba o Čirabarki pripoveduje o prikupni plišasti posadki, ki se poda na širni ocean, ko že v domačem zalivu trči ob težavo. Toda Čirabarka na srečo ni navadna barčica. Duhovite prigode na palubi so polne humorja, prijetnega ritma, topline in modrosti. Napete zgodbe sove Margarine, opice Čežane, zajca Radiča in drugih potnikov odpirajo pomembna vprašanja o zdravju in s pomočjo čarobne moči lutk pomagajo najmlajšim tlakovati pot do zdravih navad.

POD PRAZNIČNIM DEŽNIKOM (ko prijateljstvo objame svet)
četrtek, 2. 12. 2021 ob 17.00 
Medo Edo in pingvinček Pin sta najboljša prijatelja na svetu. Čeprav živita milijone kilometrov narazen, sta se letos odločila, da se srečata na pol poti in novo leto 2022 počakata skupaj. Cesta ju bo peljala skozi praznično okrašena mesta, deževni gozd, čez tovarno igrač, do največjega vrtiljaka na svetu in na koncu morda, če bodo pomagali otroci, do objema, voščila in velikega spoznanja.

ŠKRATKA SLADKA (lov na skriti zaklad)
četrtek, 3. 2. 2022 ob 17.00
Teta Omleta je skrila namige in vsi škratje iz Sladkodola so na lovu za skritim zakladom. Tudi Škratka Sladka, ki bo tokrat prispela v čudovit kraj, kjer jo pričaka kopica nasmejanih otrok. Navihana predstava je polna humorja in prizorov, ki brez besed navdušijo tako majhne kot velike, predvsem pa glasbe, čustvenih trenutkov in lepih misli o negovanju medsebojnih odnosov.

MINI MONI (kakšne barve je poljubček)
četrtek, 3. 3. 2022 ob 17.00
Slikovita zgodba o mali Moniki odpira številna pomembna vprašanja, razbija stereotipe, nasmeje in hkrati nežno vzgojno poboža. Otroci s poljubčki premagajo črno pošast, ki se skriva pod posteljo, izberejo prave barvice za princeskino krono, artičoko in gusarsko jadro, ki nas popelje na pisano glasbeno potovanje, čez širni ocean skritih otroških čustev, strahov, težav in veselja ter na koncu do velikega in pomembnega spoznanja.

SMETIŠČNI ŠKRAT (zmešnjava v živalskem vrtu)
četrtek, 7. 4. 2022 ob 17.00
V živalski vrt se je prikradel Smetiščni škrat, ki smeti tudi drugod. Slon, papiga in opica ne zmorejo brez pomoči otroške domišljije in navihanosti, ki najdejo prebrisano pot do rešitve.
Ob smehu in glasbi bomo v preddverju našega malega živalskega vrta rešili »največjo ekološko zagato na svetu« in z njo vso naravo pred onesnaženjem.

PALČICA  (lastovičja zgodba)
četrtek, 9. 6. 2022 ob 17.00
Nežno in ljubko deklico, komaj za palec veliko, ugrabi zahrbtna stara krastača. S pomočjo otrok ji uspe pobegniti v gozd, kjer jo pred hladno zimo reši dobrosrčna poljska miš, vendar se mora zaradi tega poročiti z dolgočasnim krtom. Lastovica je edina, ki bi Palčici lahko pomagala, vendar je podlegla hudemu mrazu in več ne slišimo bitja njenega srca. Morda pa ni čisto mrtva; morda lahko pomagajo prijatelji in lastovice res prinašajo srečo.
 
Popeljite otroke v svet pravljičnih doživetij z otroškim abonmajem 2021/2022.
ABONMA OTROŠKIH PREDSTAV 2021/2022

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih