+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

AMEBE LJUBEZNI

02.07.2021

V likovni razstavi z naslovom Amebe ljubezni se nam tokrat v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni predstavljata akademska ustvarjalca Milan Ketiš in Eva Novak. Vabimo vas na odprtje razstave, ki bo v petek, 2. 7. 2021, ob 19. uri.

Milan Ketiš se je rodil leta 1992. Živi in ustvarja med Mariborom in Ljubljano. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo s projektom Risba telesa. Študij je prav tako nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in se med študijem leta 2015 vključil v program izmenjave v Helsinkih na slikarskem oddelku tamkajšnje akademije za likovno umetnost. Magistrski študij je končal leta 2017 s projektom Prostor duhovnosti, človek, narava in kultura. Skozi čas je predstavljal različne projekte, prostorske postavitve, slike, predmete in performanse na več samostojnih in skupinskih razstavah.

Eva Novak je diplomirana slikarka, sicer pa velika ljubiteljica živali, ki ji poleg narave dajejo glavni navdih pri umetniškem ustvarjanju in oboževalka keramike ter naravnih materialov. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je odločila za pričetek ustvarjanja z glino. Glina Evo spremlja že od majhnega, saj jo je pri vrtenju lončarskega vretena navdihnil oče, sicer pa ima z njim skupni atelje v Mariboru. Med njenimi izdelki se največkrat najde nakit, še posebej uhani ter ogrlice z motivi hrtov, izdeluje pa tudi milnice, zapestnice in skodelice. Njeni izdelki so na voljo v trgovinah Smetka in Destinacijska trgovina v Mariboru ter trgovinah Horacij in With Love Shop v Ljubljani. Od leta 2015 se redno pojavlja na slovenskih ustvarjalnih sejmih in festivalih, kot so ARTish, Artkamp in Floating Castle.

AMEBE LJUBEZNI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih