logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI

02.02.2022

Film o vlogi in vplivu Ivana Krambergerja, dobrega človeka iz Negove, na osamosvojitev Slovenije.

Film, dvojni portret Ivana Krambergerja, sina in očeta, v žanru raziskovalnega dosjeja, raziskuje vpliv in vlogo Ivana Krambergerja (očeta) na osamosvojitvene procese v Sloveniji, ki jih Ivan Kramberger (sin) raziskuje pred kamero za magistrsko nalogo s pomočjo intervjujev in z ogledovanjem bogatega arhivskega gradiva. Intervjuva slovenske osamosvojitelje – politike prve slovenske vlade 1990–1992, zgodovinarje, novinarje, očetove sodelavce in sopotnike ter družino. Za očeta se je življenjska pot končala 7. junija 1992 kot prvi politični umor v osamosvojitveni Sloveniji; sin je bil star šest let. To je zgodba sina v iskanju resnice o očetu, ki traja trideset let.

Prijazno vabljeni k ogledu filma v sredo, 2.2.2022, ob 18. uri v Domu kulture Gornja Radgona. Vstopnice v predprodaji že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona, preostale pa bodo na voljo na blagajni Doma kulture Gornja Radgona, ki se odpira uro pred projekcijo filma.

Cena vstopnice: 4,00 EUR.

Režiserka MAJA WEISS
Scenarista MAJA WEISS in IVAN KRAMBERGER ml.
Producentka IDA WEISS
Montažer JURIJ MOŠKON
Direktor fotografije PETER PERUNOVIĆ
Skladatelj AUGUST ADRIAN BRAATZ
Snemanje in obdelava zvoka EKIPA 001

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli ali cepljeni ali testirani). Prireditev bo potekala ob upoštevanju navodil NIJZ. Hvala za razumevanje!

BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih