+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

BRANISLAV BRKIĆ: VAŠKI MUZIKANTI

04.04.2019

Branislav Brkić MF, FSS, MFIAP, HonEFIAP

je  diplomirani inženir elektrotehnike. S fotografijo se ukvarja že prek 40 let. Fotografska znanja in veščine je pridobival s članstvom v raznih fotografskih organizacijah  (Fotoklub Valjevo, Fotoklub Šumice, Art natura art) ter na  fotografskih tečajih priznanih mojstrov (Dragoljub Tosić, Đorđe Bukilica, Miša Jovanović). Sprva se je navduševal s fotografijo narave, zdaj pa ga najbolj privlačijo podobe vsakdanjika različnih ljudi. Do sedaj je imel že 33 mednarodnih samostojnih razstav, sodeloval na več sto skupinskih razstavah in za svoja dela prejel prek 150 nagrad.

Serijo fotografij z naslovom  Vaški muzikanti je začel snemati pred desetimi leti v pretežno romski vasici Nanomir pri domačem Valjevu (Srbija). Družine romskih glasbenikov je intenzivno fotografiral nekaj let, se z njimi spoprijateljil in se k njim vedno znova vračal. Kot je njihova glasba prevzela mojstra fotografije, tako njegove podobe veselja in revščine teh preprostih ljudi in njihove zgodbe v fotografskem smislu močno prevzemajo tudi obiskovalce gradu Negova.

(povzeto po Branislavu Brkiću v brošuri Fotograd Negova 2019)

BRANISLAV BRKIĆ: VAŠKI MUZIKANTI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih