logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ČAJ ZA DVE

02.03.2017
Pričujoča Partljičeva komedija  je v izvedbi ansambla mariborske Drame na Dnevih komedije v Celju leta 2003 po izboru občinstva dobila naziv ŽLAHTNA KOMEDIJA. Besedilo za glavno igralko je takrat za SNG Maribor iz knjižne slovenščine v haloško narečje prestavil prav režiser tokratne predstave Tonček Žumbar. V izvedbi ansambla SNG Maribor je bila komedija Čaj za dve širom Slovenije zaigrana več sto krat in si jo je ogledalo več deset tisoč gledalcev. Morda ste bili med njimi tudi vi. Ne glede na to, Vam ogled toplo priporočamo, saj ste tokrat 14 let bližje življenjskemu obdobju, ki ga prikazuje komedija - torej starosti. Gotovo boste sporočilo komedije tokrat doživeli na popolnoma drugačen način. 

Komedija  Toneta Partljiča Čaj za dve je izjemno zabavna in hkrati zelo čustvena gledališka predstava. Govori o kmetici Angeli Bračko  iz Haloz. Zaradi starosti in bolezni ne more več sama živeti na svojem domu, zato jo preselijo v Dom za starejše.  Ker so vse sobe zasedene, jo začasno namestijo k Jasmini Rudolf, upokojeni profesionalni gledališki igralki.  Angela in Jasmina prihajata iz popolnoma drugačnih okolij, zato je njuno sobivanje  sprva težavno in konfliktno. Počasi pa vendarle najdeta nekaj skupnih stvari, o katerih se lahko pogovarjata. Ko pa se za Jasmino začne zanimati stanovalec doma Janko Gregorič, kmetico Angelo pa obišče njen sin Ivek, se njun odnos spet skali. Jasmina zahteva, da Angelo iz njene sobe odstranijo. Ali bosta Angela in Jasmina našli recept za sožitje v jeseni življenja ali pa se bo njun konflikt še poglobil? Bomo videli. Vsekakor se jima boste lahko od srca nasmejali.

Komedija Čaj za dve na izjemno preprost način prikazuje težave, ki jih s seboj prinaša starost.  Izjemno resne stvari prikazuje  v šaljivi obliki. Čeprav gledalec na koncu predstave ne ve ali ima solzne oči od smeha ali od sočutja, je bogatejši za spoznanje, da je tudi starost lahko lepa, če jo znamo živeti.

Poleg bogate scene, pisanih kostumov in naglavnih mikrofonov, čar predstavi daje tudi original haloško narečje glavne igralke.

Predstava traja uro in pol in nima odmora.

Vstopnice po ceni 8 € so na voljo :

v predprodaji: Petrolove črpalke, OMV črpalke,  Trafika 3DVA , Partizanska c. 12, Gornja Radgona, Kioski Delo prodaja in spletna prodaja na www.mojekarte.si,
na dan predstave od 17. do 18.  ure na blagajni Doma kulture Gornja Radgona.
Smeh je zdravilo.    Pridite!    Zdravila bo v izobilju.   

VABLJENI!
ČAJ ZA DVE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih