+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

CELOVEČERNI FILM VASJE ROVŠNIKA OTO

14.02.2019

Prijazno vabljeni na projekcijo na valentinovo projekcijo radgonskega celovečernega filma Oto. Dom kulture Gornja Radgona v četrtek, 14. 2. 2019, ob 19. uri. Vstopnice že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona.

Film govori o umsko zaostalem lokalnem bebčku z imenom Oto, ki je vsem in v vsaki situaciji pripravljen pomagati. Pomoč nudi v obliki opravil okrog hiše in drugih fizičnih del. Ob humornih srečanjih z ljudmi, eni so mu naklonjeni, drugi so do njegove zaostalost odkrito sovražni, se Oto ves čas sooča s situacijami, ki poudarjajo njegovo drugačnost, hkrati pa pridno varčuje prislužen drobiž, ki ga kot miloščino dobi od svojih “strank”. Na skrivaj mu je všeč dekle srednjih let, ki živi s svojim nasilnim možem, kateri jo redno pretepa. A nekega dne se Otu obrne življenje na glavo, ko najde dolga leta izgubljeno sliko svetovno znanega umetnika. Sledi preobrat celotnega koncepta zgodbe z nenavadnim, a srečnim koncem za glavnega junaka.

NEKAJ OSNOVNIH TEHNIČNIH INFORMACIJ IN OSNOVNIH PODATKOV O PROJEKTU:
* V filmu je sodelovalo več kot 70 ljudi, 30 igralcev, 40 statistov ter 10 snemalcev in tehnikov (izključno domačinov).
* Predvidena dolžina filma je 90 min.
* V filmu sodeluje tudi priznani slovenski igralec Ludvik Bagari (Halgato, Traktor, ljubezen in rock'n'roll, Usodno vino, Reka ljubezni,…).
* Film se je snemal na več kot 30-ih različnih lokacijah v Gornji Radgoni, Pomurju ter na obali (Strunjan, Piran).
* Vsi sodelujoči pri filmu smo sodelovali brez honorarja.
* Izvedenih je bilo 85 snemalnih dni (okoli 400 snemalnih ur).
* Film je bil predpremierno predstavljen v G. Radgoni, 25. in 26. maja 2018
* Film je slovensko premiero doživel na Grossmannovem filmskem festivalu 2018, kjer je bil najbolj obiskan film festivala.
* Film je do oktobra 2018 videlo več kot 3000 gledalcev.

CELOVEČERNI FILM VASJE ROVŠNIKA OTO

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih