logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

CLOTAR BOUVIER - PREDAVANJE OB 60. OBLETNICI SMRTI IN 170-OBLETNICI PRVE KLEINOSCHEKOVE PENINE (PREDAVANJE DDR. IVANA RIHTARIČA)

10.11.2022

Prijazno vabljeni na predavanje ddr. Ivana Rihtariča ob 60. obletnici smrti Clotarja Bouviera in 170-obletnici prve Kleinoschekove penine.

V predavanju bo ddr. Ivan Rihtarič prikazal prihod družine Bouvier iz Švice v naše kraje in po konkurenci KleInošekovih, ki so na trg poslali pred 170. leti prve steklenice radgonske penine, ko so v bistvu nadaljevali njihovo tradicijo. Prikazal bo družinske razmere obeh družin in njihove gospodarske dosežke in probleme.

Osrednjo pozornost bo posvetil družini Bouvier, začetniku, sinu in vnuku, ki so vodili firmo do konca  druge svetovne vojne. Za Clotarja Bouviera - mlajšega bo prikazal na podlagi dokumentov njegovo vlogo pred in med drugo svetovno vojno ter njegovo izpoved po pobegu, malo pred koncem vojne v Avstrijo, ki jo je podal Angležem v procesu tim. denacifikacije.

Ob koncu bo ddr. Ivan Rihtarič še opisal zahtevno iskalno akcijo njegove smrti in groba v Avstriji.

Predavanje bo v četrtek, 10. novembra 2022, ob 18. uri v Muzeju Špital.

Vstop prost!

CLOTAR BOUVIER - PREDAVANJE OB 60. OBLETNICI SMRTI IN 170-OBLETNICI PRVE KLEINOSCHEKOVE PENINE (PREDAVANJE DDR. IVANA RIHTARIČA)

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih