logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ČRNA KOMEDIJA

11.04.2024

Prijazno vabljeni na ogled Črne komedije v izvedbi Ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, ki bo v okviru Območnega Linhartovega srečanja odraslih gledaliških skupin v Domu kulture Gornja Radgona v četrtek, 11. aprila 2024, ob 19. uri.

Vstop prost!

O predstavi

Igra je postavljena v pritličje večstanovanjske meščanske hiše v Vidmu. Drama se vrti okoli mladega kiparja Branka in njegove zaročenke Karoline. Zgodba je toliko bolj zapletena, ker si iz sosednjega stanovanja izposodita starinsko pohištvo in drag porcelan, in to brez vednosti njegovega fanatičnega lastnika. Z »novim« izposojenim pohištvom želita Branko in Karolina navdušiti starejšega milijonarja in zbiratelja umetnin Gregorja Vambergerja ter strogega zaročenkinega očeta. Načrti pa kar hitro splavajo po vodi, ko kar naenkrat zmanjka elektrike. Kot pa da to še ni dovolj, dodaten kaos povzroči predčasna vrnitev soseda, kateremu se niti sanja ne, da so njegove dragocene umetnine »dobile noge«. Sledijo noro divjanje in zmešnjave s še več nepričakovanimi obiskovalci. Kot lahko pričakujete, so rezultati in dogajanje kaotični, katastrofalni in naravnost histerični.

Režija: Suzana Kšela.

 

 

 

 

ČRNA KOMEDIJA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih