logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

Delavnica: O ŽIVLJENJU IN ZGODBAH GRAJSKEGA GRIČA V GORNJI RADGONI

08.12.2023

Prijazno vabljeni na delavnico O ŽIVLJENJU IN ZGODBAH GRAJSKEGA GRIČA V GORNJI RADGONI, ki bo potekala v petek, 8. decembra 2023, ob 17.00 v Muzeju Špital.

Študentke in študenti 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani se v študijskem letu 2023/24 ukvarjajo s kvalitetami in problemi arheološke dediščine Gornje Radgone.

Na delavnici in srečanju s prebivalci grajskega griča (Grajska cesta, Čremošnikova, Vaupotičeva in Ilirska ulica) si želimo slišati vaše zgodbe, vtise in spomine o življenju na grajskem griču nekoč in danes. Ker poselitev grajskega griča sega vse do prazgodovine in je s tem ta prostor izjemen arheološki spomenik, si želimo slišati vaše spomine na priselitev, gradnjo in življenje na griču. Delavnica bo razdeljena na 5 tematskih sklopov znotraj katerih bo vsak prebivalec imel možnost zaupati svoje spomine, zgodbe in podati svoja razmišljanja: »Zgodbe grajskega griča«, »Zakaj rad živim na grajskem griču?«, »Kaj se skriva v grajskem griču?«, »Na sprehod po grajskem griču«, »Kakšen bo grajski grič jutri?«.

Veseli bomo vaše udeležbe in sodelovanja pri snovanju novih inovativnih idej in konceptov k revitalizaciji, s kulturno dediščino bogatega, območja, kakor tudi občine nasploh.

 

Delavnica: O ŽIVLJENJU IN ZGODBAH GRAJSKEGA GRIČA V GORNJI RADGONI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih