logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

DELAVNICA: SINDIKALNO ORGANIZIRANJE, MLADI IN DELAVSKE PRAVICE

24.11.2017
Kako graditi delavsko solidarnost? Kako z organizacijskim pristopom prenoviti sindikalno gibanje? Kako organizirati prekarke in prekarce? 

Na vsa ta in mnoga druga povezana vprašanja bomo skupaj s Centrom za družbeno raziskovanje (CEDRA) odgovore iskali v petek, 24.11.2017, s pričetkom ob 18.00, v Mladinskem centru Gornja Radgona.

Srečanje bo razdeljeno na dva dela:
UVODNO PREDAVANJE O SINDIKALNIH STRATEGIJAH: 
Predstavili bomo različne metode in strategije sindikalnega organiziranja - njihove prednosti, slabosti in pasti v delavskem boju. Zakaj je sindikat pomemben - kako lahko izboljšamo njegovo delovanje in izborimo skupne zahteve? 
PRAKTIČNI DELAVNICI DELAVSKEGA ORGANIZIRANJA: 
S skupinskim delom bomo iskali rešitve na praktične probleme in ovire sindikalnega organiziranja s poudarkom na mladih prekarcih in prekarkah ter aktivaciji in pridobivanju delavcev in delavk za sindikalni boj. 
Zaključili bomo s zaključno razpravo in skupnimi izhodišči za aktivacijo delavskega boja v Pomurju. 
Organizirajmo se in zahtevajmo kar nam pripada. Pripelji tudi svoje prijatelje, kolegice in kolege ter soborke in soborce. 

Center za družbeno raziskovanje (CEDRA) je raziskovalni kolektiv, ki deluje na področju raziskovanja, izobraževanja in aktivnega sodelovanja v razvoju ter napredovanju sindikalnega in delavskega gibanja. V tem okviru opravljamo raziskovalno-teoretsko in organizacijsko-aktivistično delo z delavci, delovnimi kolektivi in zainteresiranimi sindikati. Spodbujamo prakse in strategije, ki bodo prispevale k prenovi sindikalnega/delavskega gibanja in okrepitvi zaposlenih pri obrambi obstoječih in pridobivanju novih delavskih in socialnih pravic.

Vabljeni, vstopnine ni!
DELAVNICA: SINDIKALNO ORGANIZIRANJE, MLADI IN DELAVSKE PRAVICE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih