logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE

26.09.2022

V soboto, 24. septembra 2022, se pričenjajo mednarodni Dnevi evropske kulturne dediščine, ki letos potekajo pod geslom (Vz)trajnostna dediščina in bodo trajali vse do 8. oktobra 2022. Kot vsako leto, se jim pridružuje tudi gornjeradgonski mestni muzej Špital, in sicer z delavnicami O svetlobi, ki je pregnala temo, ki jih bomo izvedli v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona. 

Dediščina je vedno bila in je trajnostna. Izhaja iz človeka, družine, prenašanja tradicij in znanj, z uporabo virov iz lokalnega okolja. Zato nam je lahko navdih na mnogih področjih našega življenja v sedanjosti in s tem lahko postane osnova za našo trajnostno prihodnost.

O delavnici O svetlobi, ki je pregnala temo

Pregnati temo ponoči se ob sodobnih virih energije zdi sila enostavno, kako pa so se s tem soočali naši predniki? Na sprehodu skozi muzejsko razstavo bomo spoznavali svetila, ki so jih ljudje uporabljali v različnih obdobjih, nato pa si bomo izdelali tudi lastne laterne. Delavnice se bodo izvedle z učenci Osnovne šole Gornja Radgona.

Program prireditev, ki se bodo odvili širom po Sloveniji v okviru Dnevov evropske kulturne dediščin in Tedna kulturne dediščine, pa si lahko ogledate na povezavi DEKD.

 

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih