logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE V ŠPITALU

25.09.2017
V dneh od 23. do 30. septembra 2017 bodo potekali že 27. Dnevi evropske kulturne dediščine in 5. Teden kulturne dediščine. Gre za skupno akcijo številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Letošnja tema je VODA - od mita do arhitekture. Akciji se z delavnico Hitro in ustvarjalno na drugo stran Mure pridružuje tudi Špital. Delavnice bodo brezplačne, izvedli pa jih bomo v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona.

Zgodba o Gornji Radgoni je bila vedno tudi zgodba o mostu. Prisluhnili bomo delčku te zgodbe, kot jo pripoveduje stalna špitalska razstava Radgonski mostovi. Tudi sami se bomo prelevili v mojstre stare ter izdelali lasten most. Načrt za naš most je davnega leta 1502 zasnoval nihče drug kot slavni in vsestranski Leonardo da Vinci. Z njegovo pomočjo bomo preprosto in ustvarjalno stopili na drugo stran Mure.

Programsko knjižico vseh dogodkov, ki se bodo po Sloveniji odvili v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, si lahko ogledate na tej povezavi.
DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE V ŠPITALU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih