+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE V ŠPITALU

27.09.2021

V dneh od 25. septembra do 9. oktobra 2021 bodo potekali že 31. Dnevi evropske kulturne dediščine in 9. Teden kulturne dediščine. Gre za skupno akcijo številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Letošnja tema je Dober tek. Akciji se z delavnicami Lectova srca pridružuje tudi Špital. Delavnice bodo brezplačne, izvedli pa jih bomo v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona in Medičarstvom Celec.

Lectarstvo je ena najstarejših obrti na Slovenskem, saj je bilo prvič omenjeno že v 14. stoletju. V prvem delu delavnice nam bo Gregor Celec iz Medičarstva Celec predstavil tako tradicijo lectarstva na Slovenskem, kot tudi njihovo družinsko tradicijo. V drugem delu delavnice pa se bomo tudi sami preizkusili v krašenju lectovih src.

Programsko knjižico vseh dogodkov, ki se bodo po Sloveniji odvili v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, si lahko ogledate na tej povezavi.

 

---------------------------------------------

Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ. Hvala za razumevanje!

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE V ŠPITALU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih