logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV S PEVSKIM ZBOROM OŠ APAČE

05.05.2023

Društvo mrtvih pesnikov prihaja k nam ob izidu vinilne plošče in digitalnega albuma Društvo mrtvih pesnikov 30 - Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. V sklopu slovenske turneje bodo akustični album predstavili na koncertu v Domu kulture Gornja Radgona s posebno gostjo, pevko Nino Radkovič - Ninette. Za ta poseben dogodek so k sodelovanju povabili tudi Pevski zbor OŠ Apače pod vodstvom zborovodje Andrejke Kurbus, ki bo s pesniki zapel nekaj njihovih skladb.

Dom kulture Gornja Radgona v petek, 5. maja 2023, ob 19. uri. Vstopnice že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona. Cena vstopnice: 15 €.

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od zgodnjih Ko prižgeš nov dan ter Ti in jaz, preko klasik Ti si vse, Naftalin, Komu zvoni, Nebo nad Berlinom, novodobnih Astronavta in Filozofa, do povsem sveže skladbe Mraz, ki je kot singel napovedala izid vinilnega albuma.

Društvo mrtvih pesnikov je na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov. Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižheš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami, kot so Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine z 1,8 milijonov ogledov na portalu YouTube.

Skupina, poimenovana po filmu Petra Weira, krmari med dinamičnimi ritmi, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. Na koncertu v Gornji Radgoni bomo slišali drugačen, akustičen, za to priložnost prearanžiran pregled njihovega glasbenega izraza.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal

Nina Radkovič – Ninette, spremljevalni vokal ter
Pevski zbor OŠ Apače, zborovodja Andrejka Kurbus


Več informacij o skupini Društvo mrtvih pesnikov na www.dmp.si.


DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV S PEVSKIM ZBOROM OŠ APAČE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih