+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

EDUCO: POTOPISNO PREDAVANJE - INDONEZIJA

12.10.2018
Predstavljamo vam drug dogodek v sklopu Educo – mesec izobraževanja (oktober).

educo - lat. izobraževati, vzgajati, graditi
Projekt ŠMK Klinka, kjer se bomo tudi v oktobru 2018 izobraževali na različnih področjih.

**Potopisno predavanje: Indonezija**

V petek, 12. 10. 2018 ob 18.00 v Mladinski center Gornja Radgona nam bosta Ines Mulec in Saša Šegula predstavila popotovanje po Indoneziji.

Na svetu ni dežele, ki bi bila tako polna kultur in naravnih lepot, kot je Indonezija. Sulawesi na pram Javi in Baliju, zaenkrat ostaja precej neraziskan in ohranjen biser. Otok, ki še ga ni poplavilo gospodarstvo in turizem, s svojo prečudovito naravo in prvobitnimi kulturami, navduši vsakega avanturističnega popotnika. 

V petek nas bosta Ines in Saša vzela seboj na popotovanje po poteh kulture Toraja, ki s svojimi tradicionalnimi “morbidnimi” pogrebnimi ceremonijami nikogar ne pusti ravnodušnega. Odpravili se bomo tudi na dolgo in zahtevno pot do otokov odrezanih od modernega sveta - brez interneta, elektrike, trgovin, restavracij in vseh ostalih faktorjev, ki motijo človekov notranji mir. Togijski otoki s svojimi belimi plažami, mirno gladino turkiznega morja in bogatim podvodnim svetom - predstavljajo dom morskih nomadov Bajau. Torbe bomo pustili na vrhu hriba, vzeli kamero in se podali na pot spoznavanja tradicionalnega pridelovanja lokalnega “šnopsa” in rjavega sladkorja.

Mi že komaj čakamo!

Vstopnine ni.

Vaša Klinka***
EDUCO: POTOPISNO PREDAVANJE - INDONEZIJA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih