logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

EVROPSKI DAN JUDOVSKE KULTURE 2015

06.09.2015
Razstava Sinagoga Maribor - ob desetletnici delovanja je bila pripraviljena v letu 2011 ob desetletnici delovanja Kulturnega centra Sinagoga, ki je prav tega leta prerasel v samostojni javni zavod Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Razstava je vsebinsko razdeljena v dva dela: v prvem je predstavljen zgodovinski vpogled v življenje in delovanje Judov ter njihove sinagoge v srednjeveškem Mariboru, drugi pa se osredotoča na predstavitev obnovitveno-rekonstrukcijskih del na nekdanji sinagogi in revitalizacijo te stavbe kot kulturno-prireditvenega centra.

Zbrano občinstvo bosta nagovorili mag. Norma Bale, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, in Marjetka Bedrač, v. d. direktorice CJKD Sinagoga Maribor.

Odprtje bodo z glasbenim nastopom popestrili člani murskosoboške klezmer zasedbe Harfa-Kinnor, ki jo sestavljajo Samuel Benko (kitara), Peter Horvat (bobni), Danijel Fartek (bass kitara), Tamara Škalič (flavta) in David Kisilak (harmonika).

Razstava bo v Gradu Negova na ogled do 1. novembra 2015.
EVROPSKI DAN JUDOVSKE KULTURE 2015

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih