logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

FESTIVAL LJUBEZNI 31.5.2023

31.05.2024

Tudi to leto bomo na gradu Negova proslavili ljubezen. Poklon ljubezni v žlahtni penini, kulinariki in glasbi; v poeziji in likovni podobi.

Pestro dogajanje FESTIVALA LJUBEZI bo nagovarjalo in razvajalo naše čute v petek, 31. 5. in v soboto, 1. 6. 2024.

Tako vas v petek, 31. maja 2024, ob 18. uri vabimo na posebno likovno plesno predstavo avtorice in izvajalke Katje Kolarič.

Predstava ˝Kako mi je ime?˝ je večplastna izkušnja, ki združuje performativno izraznost s slikovno ekspresijo ter raziskuje kompleksnost materinstva v sodobni družbi.
Skozi subtilno koreografijo in vizualno estetiko se osvetljujejo problematika ženske, ki se znajde med materinstvom in umetnostjo, kjer se izraža njena strast in identiteta. V tem večdimenzionalnem kolažu se performativni element prepleta s kolorističnimi preseki oljnih slik, kjer gibanje postane črnilo, ki na novo preliva konture bivanjskega platna.
Vendar pa predstava ne ostane zgolj na estetskem nivoju, temveč se z zagonetnimi koreografskimi prvinami odpravlja globoko v srž problematike. Mati, postavljena pred zapletenimi križišči, ki jih generira paradigma materinstva, se znajde v vrvežu identitetnih dilem.

Katja Kolarič je diplomirana plesalka in koreografinja Akademije za ples AMEU pod mentorstvom doc. Rosane Hribar, Jane Menger in dr. Andreje Kopač. Kot plesalka je doslej sodelovala že pri številnih predstavah in performansih s področja sodobnih plesnih umetnosti, tri leta je bila članica plesnega ansambla En-Knap Group, leta 2020 je premierno predstavila svoj solo projekt Bili smo…bomo, ki ga je ustvarila skupaj s glasbenikom Andrejem Supančičem.
Trenutno deluje kot samostojna plesalka, koreografinja in pedagoginja. Poleg plesa se v umetnost vključuje tudi s slikarstvom – na zasebni likovni akademiji Art-House pod mentorstvom doc. dr. Kiki Klimt končuje magisterij likovne umetnosti. Katja je leta 2023 ustanovila Kreativni center prek katerega vodi baletno šolo ter organizira plesna in likovna izobraževanja.

Predstava bo v renesančni poročni grajski dvorani. Vstop na prireditev je prost.

Veselimo se Katjinega umetniškega nastopa in vašega obiska!

 

FESTIVAL LJUBEZNI 31.5.2023

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih