logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

FILMSKI TEDEN EVROPE 2021: POTRET MLADENKE V OGNJU

04.12.2021

Informacijska točka Europe Direct Pomurje, Študentsko-mladinski klub Klinka in Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona vabijo na brezplačno projekcijo v okviru Filmskega tedna Evrope 2021. Dom kulture Gornja Radgona v soboto, 4. decembra 2021, ob 20. uri.

 

Portret mladenke v ognju (Portrait de la jeune fille en feu)
Céline Sciamma / Francija / 2019 / 120 min / italijanščina, francoščina

Zgodba
Bretanja leta 1770. Slikarka Marianne dobi naročilo za poročni portret Héloïse, grofičine hčerke, ki je ravno zapustila samostan. A Héloïse se upira usodi poročene ženske in noče pozirati, zato mora Marianne nalogo opraviti skrivaj. Pod krinko najete družabnice jo podnevi opazuje, ponoči pa slika …
Več informacij najdete https://www.kinodvor.org/film/portret-mladenke-v-ognju/


___________
Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.
Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.
_______________
Po odloku Vlade RS se prireditve lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli, cepljeni ali testirani). Hvala za razumevanje!

FILMSKI TEDEN EVROPE 2021: POTRET MLADENKE V OGNJU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih