logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

FOTOGRAD NEGOVA 2021 - JESEN

18.09.2021

FOTOGRAD NEGOVA 2021 - jesen

Letošnji zadnji ciklus razstav Fotograd Negova bo postregel z mojstrovinami 2 tujih in 1 domačega fotografskega mojstra. Predstavili se nam bodo:

MATJAŽ KRIVIC: DIHAJ

Matjaž Krivic je dokumentarni fotograf, ki dolgoročno spremlja zgodbe ljudi in krajev. Že 25 let v svojem intenzivnem, osebnem in estetsko prepričljivem slogu beleži obličje Zemlje in upodablja revnejše dele sveta, ki jih zaznamujejo tradicija, družbeni nemiri in močna navzočnost religije. V zadnjih letih se je usmeril v okoljska vprašanja in se s svojim delom zavzema za bolj zeleno prihodnost.

Matjaž Krivic v fotografski razstavi z naslovom Dihaj drzno postavlja v ospredje zaščitno masko, ki protagonistom te serije portretov sicer zakrije del obraza, a še vedno ponudi dovolj možnosti za interpretacijo njihovih osebnih zgodb. Portretiranci, izpostavljeni nezavidljivo visokim stopnjam onesnaženosti zraka, so skriti za kirurškimi, bombažnimi in napredneje zasnovanimi zaščitnimi maskami, ki vedno pomenijo eno - daljše življenje.


OVI D. POP: PREŽIVELI IKAR

Ovi D. Pop je romunski fotografski mojster. Področja njegovega  več kot 20 letnega ustvarjanja so številna in raznolika, zlasti pa izstopa s portretno, akt, krajinsko in ulično fotografijo. Za svoje fotografije je doslej na žiriranih razstavah v 78 državah širom sveta prejel že 1450 nagrad in priznanj, od tega kar 390 zlatih. Prav tako je avtor številnih fotografskih monografij. Leta 2016 je odprl prvo pooblaščeno fotografsko šolo v Oradei, Romunija.

Popova fotografska razstava z z naslovom Preživeli Ikar govori o pomembnosti reinterpretirane mitologije in o nadvladi tehnologije. "Današnji umetniški fotografi ostajajo pomembni, če uspejo najti popolno ravnovesje med tradicijo in inovativnostjo. Vendar je iskanje tega popolnega ravnovesja tako težko kot hoja po vrvi, pogosto pa tudi tvegano", meni avtor.

 

MARCEL VAN BALKEN z IZGUBLJENIMI SPOMINI - že predstavljeno razstavo podaljšujemo do začetka novembra.

 

Razstave bodo na ogled do 31. oktobra 2021 - prijazno vabljeni!

FOTOGRAD NEGOVA 2021 - JESEN

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih