logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

GLEDALIŠKA PREDSTAVA DVA

21.09.2023

V sklopu praznovanja 28. praznika občine Gornja Radgona prijazno vabljeni na ogled predstave Dva, in sicer v četrtek, 21. septembra 2023, ob 19. uri v Dom kulture Gornja Radgona.

Vstop prost oz. možnost oddaje prostovoljnih prispevkov, namenjenih prizadetim v poplavah.

 

"Komična drama Jima Carlwrighla je kolaž zgodb, ki jih piše življenje in jih odvija v žensko-moškem razmerju: od ljubimcev, preko zdolgočasenih parov, pa vse do zrelih, vsega hudega vajenih zakoncev. Drama je postavljena v zanimivo okolje, kjer »resnica« dobi svojo plat, kjer marsikatera življenjska situacija »druge barve«, kjer se marsikatera tegoba malce zmehča,… v gostilno.

Bistvena posebnost te igre je v tem, da je napisana za dva igralca, ki skozi debelo uro menjata kopico likov in oživita kar nekaj različnih karakterjev. In to je tisto, kar si domala vsak igralec zelo želi - da lahko v eni predstavi izživi toliko različnih preobrazb in zasije v toliko različnih "izvedbah". Naša igralca v le-tem neizmerno uživata, zato nikakor ne dvomim, da boste uživali v predstavi tudi Vi, naša draga publika. In to v gostilni, katere lastnika sta naša glavna protagonista, in to ravno na dan, ko..."

Režiser predstave Gorazd Žilavec.

Nastopata: Kaja Rihtarič in Bernard Rebernik.

 

GLEDALIŠKA PREDSTAVA DVA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih