logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

HADŽI MIODRAG MILADINOVIĆ: FOTOGRAFIJE ŽIVLJENJA

19.05.2023

V prvem sklopu razstav FOTOGRAD NEGOVA 2023/1 se predstavlja prekaljeni srbski umetniški fotograf HADŽI MIODRAG MILADINOVIĆ z razstavo FOTOGRAFIJE ŽIVLJENJA.

Razstavo si lahko ogledate do 3. julija 2023.

HADŽI MIODRAG MILADINOVIĆ
izhaja iz Aleksinca, Srbija. Je upokojeni fotograf; med 1995 in 2002 je deloval kot lastnik in odgovorni urednik televizije Vesela televizija. S fotografijo se ukvarja že od šolskih let. Sprva so ga pritegnile krajine, nato vse bolj ljudje. Dolga leta je fotografiral aleksinske rudarje, nato ljudi s socialnega roba; priljubljena tema mu je tudi Sveta Gora in manastir Hilandar na Halkidiki v Grčiji.
Svoja dela je razstavljal na več kot 460 žiriranih razstavah doma in po svetu, ter prejel več kot 260 nagrad in priznanj, med njimi tudi FIAPova. Je tudi avtor monografije »Ognjem po Aleksincu«.

FOTOGRAFIJE ŽIVLJENJA
je njegova 44. samostojna razstava. V njih zelo spretno »lovi« estetizirane in sofisticirane dogodke iz življenja portretiranih subjektov, poudarjajoč njihovo identiteto. Samozavestno in na svoj način beleži trenutke, h katerim se lahko vedno vrnemo. Prav tako kot z rudarji, si je avtor tudi s serijo fotografij iz samostana Hilandar pretočil emocije in energijo tam živečih monarhov. Tudi vse ostale portrete, figure, življenjske situacije, dogodke in pejsaže je fotografiral na enak način in ustvaril svoj prepoznavni stil.

HADŽI MIODRAG MILADINOVIĆ: FOTOGRAFIJE ŽIVLJENJA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih