logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

HAIKU GARDEN, promocija plošče Loose Contacts / Tense Present + Đoko

18.11.2022

“Gre za bend z najbolj izdelano vizijo na domači alternativni sceni (...), ki bo v vrhu kandidatov za ploščo leta.” - Žiga Klančar, Val 202, oddaja Ožigosano.

»Pionirji slovenskega shoegaza« na lovu za lastnim noisepopoidnim izrazom ne sprejemajo kompromisov. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa.

➤ prvi singl Levitate: youtu.be/6M9ztWthGF8
➤ album Loose Contacts / Tense Present (KAPA records): https://album.link/LCTP

Album Loose Contacts / Tense Present, plod večletnega iskanja, reinvencije in končnega odkritja, je album nasprotij, ki odraža dualnost sedanjosti. Gre za pripoved o času, ko se odnosi med ljudmi spreminjajo, nasprotja med njimi pa se poglabljajo. Če je bil prvenec Where If Not Now introspektiven soundtrack sanjavih sekvenc, je novi album LC / TP direkten in neposreden, kar se odraža v bolj udarni, in your face, a hkrati tudi bolj izčiščeni zvočni podobi.

''Bratovščina tisoč in enega efekta še zdaleč ni razočarala: Loose Contacts / Tense Present je v mnogih pogledih nadgradnja ustaljenega zvoka zasedbe, čeprav se je zdelo, da v tem ni bilo prav veliko prostora za izboljšave.''
- Gregor Kocijančič, Mladina, ocena 5 od 5

Več kot 160 koncertov doma in po celi Evropi.
Uvrstitve na liste najboljših izdaj v letih 2016 (EP Waver), 2018 (album Where If Not Now) in 2020 (album Izštekani Haiku Garden). RŠ hit, Popevka tedna (Val202) ter Song of the day (KEXP). Ogrevanje v Kinu Šiška pred The Jesus And Mary Chain ter SUUNS.

********

Večer bodo otvorili Đoko, synthpop-indie bend iz Maribora. Luka Hernet, Tilen Barbirič in Nino Vreča v svojih besedilih melanholično mešajo slovenščino in hrvaščino, do zdaj pa so izdali dva singla:

Blok 22:
https://www.youtube.com/watch?v=jiw2eCOYDpA
Puli:
https://www.youtube.com/watch?v=DfbEPs-KxPk

********


Vstopnina: 4€

HAIKU GARDEN, promocija plošče Loose Contacts / Tense Present + Đoko

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih