+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

IZ BOGATE ŠTAJERSKE GRUDE - ARHEOLOŠKA DEDIŠČINA NA MIZI, V VITINI IN KRAJINI

27.09.2018

V sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije vas ob Dnevih evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine, ki bodo letos potekali pod naslovom Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost, v četrtek, 27. 9. 2018, ob 17. uri vabimo v Špital na predavanje in delavnico Iz bogate štajerske grude - arheološka dediščina na mizi, v vitrini in krajini.

Na predavanju boste izvedeli, kaj je arheologom že razkrila zemlja na slovenskem in avstrijskem Štajerskem, s poudarkom na zgodbah iz območja Gornje Radgone in njene širše okolice. Videli boste tudi, kako lahko arheologi raziskujejo, kaj se še skriva pod površino, kako raziskujejo sledi človeka v krajini ter kako lahko vrečke zemlje s pomočjo naravoslovnih analiz spodbudijo in popestrijo tudi lokalno turistično in kulinarično ponudbo. Primer: projekt PalaeoDiversiSyria. Paleokrajina Štajerske od prazgodovine do odkritja Novega sveta.
Predavanje bo obogatila tematska delavnica. 

Vstop prost, prijazno vabljeni!

IZ BOGATE ŠTAJERSKE GRUDE - ARHEOLOŠKA DEDIŠČINA NA MIZI, V VITINI IN KRAJINI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih