logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

IZMENJEVALNICA OBLAČIL

24.11.2018
Izmenjevalnica oblačil omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev tvoje garderobe, ki je zastonj. Hkrati te vzpodbudi k izločanju kosov iz omare, ki ti več ne služijo, a lahko razveselijo koga drugega. Pridi, izmenjaj in povej naprej!

-Kako deluje izmenjevalnica oblačil?
Enostavno. Na izmenjevalnico prineseš kose oblačil, modnih dodatkov ali obutve, ki jih več ne nosiš, a so v dovolj dobrem stanju, da bi lahko popestrili omaro koga drugega. Vsi kosi, ki jih prineseš, morajo biti čisti in celi, zato da bodo takšni tudi tisti, ki jih z izmenjevalnice odneseš ti. Ob prihodu oblačila, ki jih prineseš s seboj, prevzame naša ekipa, ki jih glede na kategorijo ustrezno razporedi po izmenjevalnici. Ti pa začneš brskati med že razporejenimi kosi. Pripravili bomo tudi kotičke, kjer bo mogoče oblačila pomeriti. Ko najdeš oblačilo, ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš, ga vzameš domov. Na izmenjevalnici ne bomo šteli kosov oblačil, ki jih prineseš, niti tistih, ki jih vzameš. 

-Kaj izmenjevati na izmenjevalnici oblačil?
Vsa oblačila, modne dodatke in obutev za vse starosti in vse spole, ki so še uporabna in čista. Lahko tudi blago, ki ga je mogoče ponovno uporabiti. Kosi, ki jih prineseš s seboj, naj bodo sezonski, nestrgani in čisti, da bodo takšni tudi tisti, ki jih najdeš ti. 

-Zakaj izmenjevati?
Ker je odgovorno do narave in soljudi ter poceni zate. Gre za alternativo hitri modi, katere produkcija je škodljiva za okolje in ljudi. Z izmenjavo oblačil pomagaš zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečiš nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novega tekstila. Če zase nove kose izmenjaš, namesto kupiš, tudi manj prispevaš k izkoriščanju delavcev v tekstilni industriji. Ti so izpostavljeni zdravju škodljivim kemikalijam, nevarnim razmeram dela in zlorabljajočim urnim postavkam. Z izmenjavo nižamo povpraševanje po hitri modi. Dobro pa je tudi za tvojo denarnico, saj brezplačno posodobiš svojo garderobo.

Rastiščniki bomo poskrbeli tudi za to, da na izmenjevalnici vašim otrokom ne bo dolgčas.
IZMENJEVALNICA OBLAČIL

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih