+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN KNJIG

09.09.2021
Čas je, da se primerno pripravimo na jesen. Zato bomo tokrat izmenjevali vse toplo - od šalov, puloverjev, bund in kap, hlač, majic in dolgih gat. Pa kakšna jesenska krila se bodo zelo verjetno tudi našla.
Kot vedno: za vse spole in starosti.

Izmenjujemo tudi knjige in vse ostalo, kar se da brati v jesenskih večerih, pod deko, na kavču, s čajem v šalici.
Ob izmenjevanju bo potekala tudi delavnica naravnih ptičjih hranilnikov.
Eva s Kmetije Perša vam bo pokazala, kako uporabiti in porabiti odrezke buče lufa, ki ostanejo ob nastanku Glotze, Skrube, Sponžve in ostalih. Med ustvarjanjem boste lahko izvedeli vse o omenjenih bučah in o teh izdelkih.

Svoj kotiček trajnostnih umetnin bo pripravila tudi Nana Irgolič. Mlada umetnica zelo aktivno deluje na področju trajnostne mode in ustvarjanju ilustracij iz koščkov odpadnega tekstila. Predstavila se bo z nežnimi umetninami in z vezenino obogatenimi puloverji, ki bodo na voljo za nakup.
V Mladinskem centru v Gornji Radgoni se vidimo v četrtek, 9. 9. 2021, med 17:00 in 20:00.
Pridi in bodi del spremembe na bolje. Ker si lahko!

IZMENJEVALNICA OBLAČIL omogoča TRAJNOSTNO IN ODGOVORNO POSODOBITEV tvoje GARDEROBE, ki je ob tem še zastonj. Je alternativa hitri modi in potrošništvu, ki neodgovorno in po nepotrebnem izkoriščata tako naravne kot človeške vire.

- ZAKAJ IZMENJEVATI?

Ker je odgovorno do narave in soljudi pa še poceni zate. Gre za alternativo hitri modi. Z izmenjavo oblačil pomagaš zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečiš nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novega tekstila. Če zase nove kose izmenjaš, namesto kupiš, tudi manj prispevaš k izkoriščanju delavcev v tekstilni industriji v državah v razvoju. Izpostavljeni so zdravju škodljivim kemikalijam, nevarnim razmeram dela in zlorabljajočim urnim postavkam, med njimi so številni otroci. Z izmenjavo si tako prizadevamo nižati povpraševanje po hitri modi, vzpodbujati blagovno menjavo in tako ustvarjati alternativno potrošništvu. Dobro pa je tudi za tvojo denarnico, saj brezplačno posodobiš svojo garderobo.

- KAKO IZMENJEVALNICA DELUJE?

Enostavno. Na izmenjevalnico prineseš kose oblačil, modnih dodatkov ali obutve, ki jih več ne nosiš, a so v dovolj dobrem stanju, da bi lahko popestrili omaro koga drugega. Vsi kosi, ki jih prineseš, morajo biti čisti in celi, zato da bodo takšni tudi tisti, ki jih z izmenjevalnice odneseš ti. Ob prihodu oblačila, ki jih prineseš s seboj, prevzame naša ekipa, ki jih glede na kategorijo ustrezno razporedi po izmenjevalnici. Ti pa začneš brskati med že razporejenimi kosi. Ko najdeš oblačilo, ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš, ga vzameš domov.

- KAJ IZMENJEVATI NA IZMENJEVALNICI?

Vsa oblačila, modne dodatke in obutev za vse starosti in vse spole, ki so še uporabna in čista. Lahko tudi blago, ki ga je mogoče ponovno uporabiti, stare zavese, posteljnino, prte. Kosi, ki jih prineseš s seboj, naj bodo SEZONSKI, DOBRO OHRANJENI in ČISTI, da bodo takšni tudi tisti, ki jih najdeš ti.
IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN KNJIG

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih