logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Izmenjevalnica oblačil & reciklarnica

24.07.2024
IZMENJEVALNICA OBLAČIL & RECIKLARNICA

sreda, 24.7. od 16.-18.ure

Mladinski center Gornja Radgona

 

Pridi in bodi del spremembe na bolje. Ker si lahko!

K naši, do sedaj že ustaljeni Izmenjevalnici oblačil dodajamo tudi delavnico Reciklarnico, na kateri bomo isakli kreativne rešitve na ekološke izzive. Reciklarnice se bodo dotikale različnih tematik in nam približale preposte načine, kako lahko podaljšamo namembnost stvari in najdemo bolj zelene rešitve v našem vsakdanu.
Delavnica je brezplačna, ves potreben material je zagotovljen.
Delavnica bo potekala istočasno ob Izmenjevalnici oblačil.

 

KAJ IZMENJEVATI NA IZMENJEVALNICI?

Sprejemali bomo le takšne sezonske kose oblačil, ki so še uporabni, ohranjeni in čisti. Če meniš, da oblačilo več ni nosljivo ga raje porabi za kakšen ustvarjalni projekt ali pa ga v zabojnik za tekstil odnesi sam/a (V Gornji Radgoni ga najdeš pri trgovini Tuš).

Vsa oblačila in modne dodatke za vse starosti in vse spole, ki so ŠE UPORABNA IN ČISTA.

Kosi, ki jih prineseš s seboj, naj bodo SEZONSKI, DOBRO OHRANJENI in ČISTI, da bodo takšni tudi tisti, ki jih najdeš ti.

NE SPREJEMAMO:

Čevljev (izjema so ne nošeni ali tisti v res brezhibnem stanju)
reklamnih majic
spodnjega perila
nogavic

ZAKAJ IZMENJEVATI?

Ker je odgovorno do narave in soljudi pa še poceni zate. Gre za alternativo hitri modi. Z izmenjavo oblačil pomagaš zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečiš nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novega tekstila. Če zase nove kose izmenjaš, namesto kupiš, tudi manj prispevaš k izkoriščanju delavcev v tekstilni industriji v državah v razvoju. Izpostavljeni so zdravju škodljivim kemikalijam, nevarnim razmeram dela in zlorabljajočim urnim postavkam, med njimi so številni otroci. Z izmenjavo si tako prizadevamo nižati povpraševanje po hitri modi, vzpodbujati blagovno menjavo in tako ustvarjati alternativno potrošništvu. Dobro pa je tudi za tvojo denarnico, saj brezplačno posodobiš svojo garderobo.

 

KAKO IZMENJEVALNICA DELUJE?

Enostavno. Na izmenjevalnico prineseš kose oblačil, modnih dodatkov ali obutve, ki jih več ne nosiš, a so v dovolj dobrem stanju, da bi lahko popestrili omaro koga drugega. Vsi kosi, ki jih prineseš, morajo biti čisti in celi, zato da bodo takšni tudi tisti, ki jih z izmenjevalnice odneseš ti. Ob prihodu oblačila, ki jih prineseš s seboj, prevzame naša ekipa, ki jih glede na kategorijo ustrezno razporedi po izmenjevalnici. Ti pa začneš brskati med že razporejenimi kosi. Ko najdeš oblačilo, ki ti je všeč ga vzameš domov.


Veselimo se tvojega obiska :)Hvala, ker ti je mar. 
Izmenjevalnica oblačil & reciklarnica

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih