logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

JANE ŠTRAVS: AMERICAN EXPRESS

18.05.2023

V prvem krogu letošnjih razstav FOTOGRAD NEGOVA sodeluje tudi slovenski priznani avtor umetniške fotografije JANE ŠTRAVS z razstavo AMERICAN EXPRESS.

Razstava bo na ogled do 30. junija 2023.

JANE ŠTRAVS
je svobodni fotograf iz Ljubljane. Od leta 1982 je imel že več kot 20 samostojnih razstav in okoli 100 skupinskih predstavitev. Založba ZRC SAZU je 2003 izdala monografijo njegovih del. Njegova dela se nahajajo v številnih javnih in zasebnih zbirkah.

AMERICAN EXPRESS
V razstavi z naslovom American Express se fotograf Jane Štravs predstavlja s serijo črno-belih fotografij New Yorka. Recenzentka Marina Gržinić je o razstavi zapisala: »Na monokromatičnem ozadju Štravsovih fotografij so predmeti postavljeni preprosto, včasih s ponavljajočim gibanjem, tako da tvorijo enigmatične ikone iz gibajočih se podob. Podobe na fotografijah so izraz fascinacije nad filmi iz petdesetih let in nad estetiko sotografskih snapshotov. Iz njih presevajo ameriška mitologija, rasna segregacija in militaristični obrat ZDA.«
Avtor je za razstavo American Express prejel tudi nagrado Trend 2009, kjer je strokovna žirija izbrala štiri nagrajence, ki so v tem letu najbolj izstopali z vrhunskimi dosežki na področju vizualne ustvarjalnosti.

JANE ŠTRAVS: AMERICAN EXPRESS

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih