+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

KLINKAŠKI DIJAŠKI TEDEN

24.08.2020
Klinka pripravlja teden za DIJAKE. 

Ker je zadnji teden pred začetkom šole, smo se odločili, da ga malo popestrimo. Za dijake smo pripravili delavnice, ki bodo potekale od ponedeljka 24.8. do petka 28.8. V soboto 29.8. pa vse dijake, ki se bodo udeležili vsaj DVEH delavnic, čaka nagradni izlet v ESCAPE ROOM. 

Potek klinkaškega dijaškega tedna:

☀ PONEDELJEK - Zero waste (predavanje) :

Low budget zero waste način življenja (Kako živeti trajnostni način življenja z omejenimi finančnimi sredstvi). 

Mesec julij je minil v znamenju trajnostnega ozaveščanja. V tem času je namreč po svetu potekalo gibanje »Julij brez plastike«, ki je vzpodbujalo posameznike, da zmanjšajo porabo plastične embalaže. 
S predavanjem »Low budget zero waste« načinu življenja, vam bomo predstavili in ponudili rešitve, kako vzdrževati trajnostni način življenja tudi v vseh ostalih mesecih, letih – dokler to ne postane vaša navada. 
- Pogovarjali se bomo o vplivu posameznika in posledicah, ki jih naše ravnanje pušča na okolju,
- o različnih izdelkih, ki škodijo planetu in s čim jih zamenjati,
- predstavili bomo različne ponudnike in trgovine, kjer lahko kupite okolju prijazne alternative,
- podelili pa bomo tudi par trikov in nasvetov, ki vam bodo pomagali vaš trajnostni način življenja lažje ohranjati.

☀TOREK - izdelovanje funkcionalnih predmetov:

DIY delavnica kako staro spremeniti v novo

Namen delavnice je uvideti potencial v starih predmetih/materialih, razširiti našo domišljijo in starim stvarem dati novo vrednost, namembnost in funkcionalnost. 
Ustvarjali bomo različne predmete, ki nam pridejo prav v vsakdanjem življenju. 
Pridruži se nam in odkrij kakšen potencial ponujajo zavrženi predmeti, kako jim vdahniti novo življenje in kako zelo lahko z njihovo ponovno uporabo pripomoreš k zelenemu jutri.

Pridi in bodi kreativen z nami.

☀SREDA - družabne igre:

Dan za druženje in zabavo. Animatorji bomo poskrbeli za razne druzabne igre, skozi katere se boste dijaki povezali in se med seboj še bolje spoznali. 

☀ČETRTEK - pot do uspeha:

Avojo pot do uspeha nam bo predstavila nam vsem poznana kmetija Perša. Kmetija Perša prideluje odlične slovenske orehe in nenavadne rastlinske spužve Luffe, ki poskrbijo tako za čisto kožo in kopalnico kot tudi za čistejše okolje. 

☀PETEK - Noc talentov - pokazi kaj znas in poletni jam session:

Radgona ima talent in mi v to ne dvomimo. Si nadarjen? Izjemen? Znaš nekaj, česar drugi ne znajo? Ali pa poznaš koga, ki bi bil primeren za naš oder? Prijavi se na petkovo delavnico in pokaži kaj znaš. 

Manjša publika v manjšem kraju je odlična priložnost, da prebiješ led in narediš prvi korak v smeri svojih sanj. Dan bomo zaključili z našim tradicionalnim Poletnim Jam Session-om, kjer bomo pekli na žaru in prisluhnili glasbi v živo. 


☀SOBOTA - nagradni izlet

Da zaključimo uspešen teden in nagradimo dijake, ki so se prijavili na VSAJ DVE delavnici, bomo v soboto obiskali ESCAPE ROOM v Mariboru. Izlet je za dijake BREZPLAČEN, za ostale udeležence pa je plačilo 15eur. 

Vsi, ki se zanimate za delavnice, se prijavite na spodnjem linku : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTdK38Fxj_WhnojqgOzaeKqDSI6Z0mN-rFdHY275j9NKB2lA/viewform?usp=sf_link 


Mi se že veselimo! 
KLINKAŠKI DIJAŠKI TEDEN

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih