logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

KOMEDIJA: DIJAŠKI DOM ZA BABICE

08.03.2018
Na odru radgonskega hrama kulture sta se humorista Danica Cvetko in Tonček Žumbar, kot člana KUD Veseli oder, predstavila že večkrat. Tokrat bosta zaigrala v nepozabni komediji Dijaški dom za babice v izvedbi Kulturnega društva Simon Gregorčič Velika Nedelja. V komediji, poleg Tončeka in Danice, nastopa še preko 30 igralcev, Vam bodo pričarali nepozaben večer. Tudi tokrat bo, ob uporabi naglavnih mikrofonov, tekst podan v spevnem prleškem in haloškem narečju.

Sredi večjega mesta je dekliški dom, v katerem živijo dekleta, ki nimajo svojih staršev ali so jih le-ti zapustili. Njihov vsakodnevni ritem zmoti poslovnež Janez Ftikač, ki v sosednji prazni zgradbi uredi dom za starejše. Ravnateljici dekliškega doma, Otiliji Stojkovič, to ni po godu in mu nagaja na vsakem koraku. Skupno bivanje mladih in starih na enem dvorišču pa prinaša izjemno veliko zdravega smeha, hkrati pa je njihov odnos človeško topel in ganljiv. Dekleta in starci so po letih daleč narazen, pa vendar delijo isto ali podobno usodo. Oboji so izgubili družine ali le-te niso sposobne skrbeti za njih. Zato se počasi zbližajo. Prav to pa prinaša še več smeha in srčne topline.
Ali bo torej ravnateljici Otiliji Stojkovič uspelo pregnati starce iz sosednje zgradbe ali pa bo vendarle zmagal Janez Ftikač? Bomo videli. Razplet, do katerega privede nenavadna osebna zgodba enega od varovancev, je presenetljiv. V komediji boste slišali tudi nekaj lepih slovenskih pesmi, ki jih v živo pojejo člani ansambla. Tekst je napisal Tonček Žumbar, avtor uspešnih komedij, ki smo jih na našem odru že videli (Tašča.com, Poštar Jakec, Rože za Pepco, Cilika in Drašek, Srečen zakon in druge). Smeh je torej zagotovljen. Izjemno zabavna in hkrati ganljiva zgodba Vam bo razvedrila duha, ogrela srce in morda orosila tudi oko.

Cena vstopnice: 8 €.
Predprodaja vstopnic: TIC Gornja Radgona (od ponedeljka do petka: 8:00 - 16:00, ob sobotah: 8:00 - 12:00).
Na dan predstave bo vstopnice možno kupiti tudi na blagajni Doma kulture Gornja Radgona, od 18. ure dalje.

Smeh je zdravilo. Pridite! Zdravila bo v izobilju. In to le za 8 €.
PRIJAZNO VABLJENI!
KOMEDIJA: DIJAŠKI DOM ZA BABICE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih