logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

Komedija: KORENČKOVI POJEJO│RAZPRODANO

08.03.2024

V gornjeradgonski hram kulture se vračajo stari znanci ljubiteljev komedij, Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja s svojo najnovejšo predstavo, Korenčkovi pojejo. V Domu kulture Gornja Radgona na sporedu v petek, 8. marca 2024, ob 19.00. Vstopnice že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona. Odlično darilo ob dnevu žena! PREDSTAVA JE RAZPRODANA!

 

Kratka vsebina

Zgodba se dogaja leta 1971 in govori o revni družini, Korenčkovih, v kateri je osem otrok. Najmlajšo Tinko, ki je zdaj stara že šest let, so pred petimi leti zaradi revščine ločili od njene družine in živi pri tujih ljudeh. Vrnila se bo lahko šele takrat, ko bodo popravili hišo. Ker svojih sredstev nimajo, že pet let čakajo na sredstva za mlade družine. Ko pridejo na vrsto, pa komisija ugotovi, da do teh sredstev niso več upravičeni. In začne se borba, ki je sicer čustvena, pa vendar tako izjemno zabavna, da se boste nasmejali do ušes in še čez. Ko očeta Tončeka seznanijo z možnostjo, da denar za obnovo hiše lahko dobijo, če se udeležijo tekmovanja v petju in seveda zmagajo, se za družino Korenčkovih začnejo priprave na pevsko tekmovanje. Otroke, ki že pet let niso prepevali, je potrebno pripraviti za nastop. To pa je za gledalce zelo zabavno. Bo Korenčkovim z ubranim petjem uspelo prepričati komisijo in se bo Tinka lahko vrnila domov ali jih čaka polom? Ob veliki dozi smeha in morda tudi ob kakšni potočeni solzi sočutja, boste to izvedeli ob ogledu predstave. Igralci podajajo tekst v prleškem narečju, kar igri daje še poseben šarm in milino. Slišnost besedila je odlična, saj igralci uporabljajo naglavne mikrofone. Na odru je kar 33 igralcev.
Zgodba je seveda izmišljena, prav lahko pa bi bila tudi resnična.

 

Smeh je zdravilo. Pridite! Zdravila bo v izobilju. In to le za 12 €.

Komedija: KORENČKOVI POJEJO│RAZPRODANO

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih