+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

KONCERT KVINTETA VIVUS

06.07.2018

Na negovskem gradu se obeta še ena poslastica za vse glasbene sladokusce. V petek, 6. julija 2018, bodo namreč nastopili Kvintet Vivus. Vabljeni ob 19. uri, vstop prost!

Kvintet Vivus je s svojim delovanjem pričel avgusta 2017, ustanovljen z željo po odkrivanju literature za pihalni kvintet, izpopolnjevanju umetniškega znanja in širjenju ljubezni do glasbe širši publiki.
Premierno je nastopil na Evropskem forumu Alpbach v Avstriji. Temu so sledili nastopi v sklopu abonmajskih koncertov Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Zusammenspiel +, Spiegelungen in Take Six na Dunaju), radijsko snemanje z avstrijsko radiotelevizijo Ö1 ter dosežena srebrna plaketa na mednarodnem tekmovanju Svirel.
V svoji internacionalni zasedbi šteje pet članov iz treh različnih držav: Madžarske: Dorina Biro - fagot, Avstrije: Gabriel Maul - rog in Slovenije: Aleksadra Škrilec - flavta, Nina Smrekar - oboa in Andraž Golob – klarinet.
V študijskem letu 2017/2018 kvintet ustvarja pod mentorstvom Markusa Schöna, solo klarinetista Bavarske državne opere.
K svojemu repertoarju kvintet uvršča dela od zgodnje romantike do glasbe 20. stoletja.

KONCERT KVINTETA VIVUS

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih