logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

KONCERT NA GRADU NEGOVA V POČASTITEV PRAZNIKA OBČINE GORNJA RADGONA

07.10.2016
KOMORNI PEVSKI ZBOR VITA iz Lendave deluje 14. leto in šteje 22 pevcev, zborovodja je Danijel Berden. Zbor je dosegel že nekaj srebrnih in zlatih priznanj na mednarodnih tekmovanjih Musica Mundi ter Praga Cantat, posneli so nekaj zgoščenk. Njihov repertoar sestavljajo skladbe različnih žanrov: od renesančnih, romantičnih skladb, ljudskih pesmi do džeza, popa in rocka. Njihov zborovodja ima neusahljivo ustvarjalno žilico in tako za svoj zbor rad napiše priredbe. Obiskovalci koncertov pravijo, da si Vito zapomnijo po tem, da med petjem izžareva dobro voljo in veselje do petja.

TAMBURAŠKI ORKESTER KD IVAN KAUČIČ LJUTOMER je najmlajši orkester, saj deluje komaj dobri dve leti. Vsi člani, razen vodje, so se s tamburico prvič srečali septembra leta 2013. Čeprav delujejo sorazmerno kratek čas, je na njimi že kar nekaj odmevnih nastopov in štirje samostojni koncerti, lanko leto pa so na regijskem tekmovanju tamburaških skupin in orkestrov osvojili srebrno plaketo. Vodja orkestra je Simona Pirc Katalinič.

MOŠKI VOKALNI KVINTET AETERNUM deluje v isti zasedbi že trinajso leto. Odlikuje jih resen in umetniški pristop, čeprav dejavnost temelji na prostovoljni bazi, saj delujejo kot kulturno društvo v občini Črenšovci. Njihov širok repertoar obsega čez 150 skladb različnih žanrov, tako resnega kot tudi zabavnejšega programa. Svojo originalnost na nastopih in koncertih prikazujejo ter dokazujejo z velikim številom lastnih priredb, aranžmajev skladb in tudi avtorskimi skladbami. Ob praznovanju 10. obletnice so v samozaložbi izdali zgoščenko s kar 26-imi skladbami. Njihovo poslanstvo ni samo širitev kulturne zavesti, ampak s številnimi nastopi na dobrodelnih koncertih pomagati pomoči potrebnim. Umetniški vodja skupine je Andrej Tibaut.
KONCERT NA GRADU NEGOVA V POČASTITEV PRAZNIKA OBČINE GORNJA RADGONA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih