+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

KONCERT OB OBČINSKEM PRAZNIKU

27.09.2019
Trio Essere so marca 2018 na graški univerzi za glasbo ustanovile mlade umetnice, ki individualno delujejo kot solistke, komorne ter orkestrske glasbenice.
Skozi skupne vaje so spoznale svoje različne vloge doprinosa temu sestavu in tako Zala (flavta) velja za najbolj emocionalno, Anja (klarinet) za najnežnejšo, Sandra (klavir) za najbolj temperamentno. Ravno zaradi te karakterne raznolikosti so si nadele ime Trio "Essere", kar v italijanščini pomeni "biti, obstajati."
Predstavile so se na številnih prireditvah doma kot v tujini. Predvsem v Grazu, kot ustanovnem mestu tria, imajo v svoji režiji in s pomočjo njihovega mentorja Andreasa Woyketa koncerte (Kultursalon, Tepich Galerie, Tubes, Redoute…). Velika želja -> predstaviti se domači publiki.
Ker zasedba tria ni ravno vsakdanja in za ta sestav ne obstaja veliko originalnega gradiva, so glasbenice ubrale svojo pot in pričele s pisanjem lastnih aranžmajev.
Zanimivost: Njihov mentor – svetovno znan in priznan pianist ter skladatelj Andreas Woyke je prav za njihov trio napisal skladbo.
VSTOP JE PROST.
KONCERT OB OBČINSKEM PRAZNIKU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih