+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

KONCERT POMURSKEGA TAMBURAŠKEGA ORKESTRA Z UČENCI IN UČITELJI ZGŠ MAESTRO

27.05.2022

Prijazno vabljeni na Koncert Pomurskega tamburaškega orkestra z učenci in učitelji Zasebne glasbene šole Maestro, ki bo v Domu kulture Gornja Radgona v petek, 27. maja 2022, s pričetkom ob 19. uri. Vstop prost (prostovoljni prispevki).

Pomurski tamburaški orkester je bil ustanovljen leta 2020, tik pred začetkom korone. Kljub dvoletnemu zaprtju jim je uspelo izvesti številne nastope in koncerte, med drugim na Festivalu Lent v Mariboru, na slavnostni akademiji ob prazniku Občine Gornja Radgona, v Lendavi, Avstriji..., letos aprila pa so se uspešno predstavili na reviji tamburaških skupin in orkestrov v Majšperku.

Namen ustanovitve orkestra je združevanje tamburašev iz celotnega Pomurja, pridobivanje učencev iz glasbenih šol ter dvig nivoja tamburaštva tako na regijski kot državni ravni. Prav zato so se tudi povezali z Zasebno glasbeno šolo Maestro iz Gornje Radgone, saj želijo mladim glasbenikom predstaviti razsežnosti in zmožnosti tega čudovitega inštrumenta – tamburice.

Na koncertu se bodo predstavili sami in skupaj s solisti Zasebne glasbene šole Maestro.

Pripravljajo vam raznolik, zanimiv program, kjer vam bodo predstavili vse zvrsti glasbe, od klasike, do rocka.

Prireditev poteka v sklopu Tedna ljubiteljske kulture.

KONCERT POMURSKEGA TAMBURAŠKEGA ORKESTRA Z UČENCI IN UČITELJI ZGŠ MAESTRO

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih