+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

KONCERT SKUPIN NINA BULATOVIX IN HAY

14.11.2015
NINA BULATOVIX
Nina je ideja, je punk, je upor. Žge nebrzdan, surov rokenrol, ki zvija v drobovju in v ritmu vije roke v zrak. V srčiki njenega razgrajanja tiči gonilna sila, neustavljiv bas Marka Širca, ki servira močne, domiselne, a obenem plesne linije. Skozi dovršeno ritmično okostje se Jure Lavrin bobnarsko izraža še bolj huronsko in razvratno kot ponavadi, ob tem pa pesmi nadgrajuje s smiselnimi in manj smiselnimi vzkliki in povedmi. Nad vsem tem pa stojijo prodorni premisleki, vzkliki in parole pesnika in pevca Gregorja Kosija, ki jih avtor podaja vsebini in tempu primerno: z občutkom in preudarno ali afektirano in naefektirano. Lanska plošča trojice s preprostim, a pomenljivim naslovom Jate je en najbolj celostnih, dodelanih in prepričljivih domačih glasbenih izdelkov zadnjih let. Glasbenika, ki sta se kalila v številnih vrhunskih zasedbah slovenskega podtalja (We Can't Sleep at Night, Napravi mi dete, Coma Stereo), in prepričljiv pisec skupaj ustvarjajo presežen, neverjetno dinamičen post-punk, ki v živo trga kose oblačil in možganske sinapse.

HAY
Iz Zasavja prihaja mladi garažni trio, ki sliši na ime HAY. Svojo sorto hrupne lo-fi estetike nam predstavljajo skozi preproste, a nalezljive kitarske nastavke, oplemenitene s sanjavimi vokalnimi harmonijami. Njihov nabor sega od počasnih, omotičnih balad do kaotičnih pospešenih rockovskih izbruhov in sploh ni očitno, da so fantje na sceni šele dve leti. Izbranci letošnjega, petnajstega Klubskega maratona Radia Študent peljejo svojo glasbo v pokrajine, kjer se prepletata norost in evforija – in kjer v duhu garažnega punka čistost zvoka še zdaleč ni pozitivna lastnost.

Vabljeni!
KONCERT SKUPIN NINA BULATOVIX IN HAY

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih