+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

KULTURNI DIPTIH

01.02.2020
PRVI KULTURNI DIPTIH
******************************

Mesec slovenske kulture bomo v Mladinskem centru Gornja Radgona otvorili s kulturnim dvojcem, združenim pod okrilje enega dogodka:


******************************
1. dejanje: Serijski morilec
******************************

V prvem delu se bomo pogovarjali o zbirki kratkih zgodb z naslovom Serijski morilec, prvencu Samante Hadžić Žavski, ki je konec 2019 izšla pri mariborski založbi Litera. Pridružila se nam bo avtorica knjige.

Iz spremne besede Suzane Tratnik: "V zbirki kratkih zgodb Serijski morilec, Samanta Hadžič Žavski spretno združuje srhljivost in družinsko travmatiko, pravzaprav kulturno nelagodje nastopi povsod, kjer bi po naših naučenih vzorcih in predvidevanjih moralo pokati od ljubezni, požrtvovalnosti in naravne medsebojne privrženosti. V zgodbah so glavni liki največkrat ženski, avtorica obravnava položaj ženske v družinski, materinski in družbeni vlogi, pri čemer prevprašuje te in še katere vloge, ki naj bi bile ženskam pisane na kožo."


*****************************
2. dejanje: IGNOR
*****************************

V drugem delu bomo v MCGR prvič gostili IGNOR, platformo za literaturo, zvočenje, vizualne umetnosti in performans, ki jo združenje različnih umetnikov redno manifestira na ljubljanski Metelkovi, večkrat pa se odpravijo tudi na gostovanje. Poleg članov Ignora se bodo predstavili tudi lokalni avtorji:


- Katja Kolarič (ples)
- Dejan Koban (poezija)
- Darko Horvat (glasba)
- Nežka Struc (poezija)
- Sara Kager (poezija)
- Ivan Antić (poezija)
- Nika Škof (poezija)
- Eva Kokalj (poezija)
- Roman Modic (poezija)
- Malala Tina Rakotorahalahy Serban (glasba)


*****************************
Vstop prost, vabljeni!
*****************************
KULTURNI DIPTIH

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih