logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

LABODJE JEZERO - BALETNA PREDSTAVA GŠGR

09.03.2016
V romantičnem baletu Labodje jezero, ki je bil prvič izveden marca pred 139 leti, gre za predelavo starodavne legende o iskanju nedosegljive ljubezni, lepote in popolnosti.

V glavni baletni vlogi nastopa lepa princeska Odette, ki jo je skupaj z njenimi prijateljicami ugrabil zlobni čarovnik Rothbart in jih spremenil v labode, ki le čez noč dobijo človeško telo. Zgodba pripoveduje o tem, kako se princ Siegfried na svoj rojstni dan odpravi na lov in želi ujeti enega izmed labodov. To mu prepreči Odette, ki se spremeni v očarljivo kraljično. Zaljubita se na prvi pogled. Zaupa mu skrivnost, da bo Rothbartova čarovnija premagana, le če sreča človeka, ki ji bo za vedno poklonil srce in ji ostal zvest. Siegfried ji to obljubi in jo povabi na praznovanje svojega rojstnega dne.
Na razkošni svečanosti Siegfriedu misli neprestano bežijo k Odette, zato zavrne vse ostale dame. Praznovanje je na vrhuncu, ko nepričakovano najavijo neznanega gosta s svojo hčerko. Vstopi Rothbart, ki s sabo vodi demonsko pojavo Odille, ki je oblečena v črnino in je videti kot zrcalna podoba zapeljive Odette.

Vstopnice za predstavo po 5 EVR bodo na voljo od 1. 3. dalje v Turistično-informacijskem centru v Kerenčičevi ulici 16. TIC je odprt od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, ter ob sobotah od 8.00 do 12.00.
LABODJE JEZERO - BALETNA PREDSTAVA GŠGR

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih