logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

MARTINOVANJE 2022 V GORNJI RADGONI

12.11.2022

Martinovanje je v mestu sejmov in penine vedno prav posebno doživetje. Bogati vinski tradiciji našega območja se bomo poklonili v soboto, 12. novembra 2022, na Kerenčičevi ulici med 12. in 20. uro.

Tudi tokrat smo pripravil pester kulturno-zabavni program s krstom mošta, stojnicami, kulinarično ponudbo, golažijado, nastopi Pihalnega orkestra Gornja Radgona, Folklornega društva Gornja Radgona, Tamburaške skupine KD Peter Dajnko ter skečem Tursističnega društva Negova - Spodnji Ivanjci. V muzeju Špital boste lahko prisluhnili viničarski zgodbi in si ogledali, kakšne pripomočke so v vinogradništvu uporabljali naši predniki ter se za zabavo celo pomerili v virtualnem obiranju in stiskanju grozdja. Odprte bodo seveda tudi kleti v Jurkovičevi ulici, kjer se hranita »radgonska zlatnina in srebrnina«, kot je nekoč zapisal pesnik Manko Golar. Na ta dan bodo na voljo tudi posebne vstopnice za ogled kleti in muzejskih razstav v Špitalu po akcijskih cenah.

Za sproščeno druženje ob sezonski kulinariki pa bo poskrbela SKUPINA D-DUR.

 Vinogradniki:
  •  Kmetija Fleisinger Sp. Ivanjci
  • Vinska klet Kolarič
  • Blaž Krajnc Šratovci
  • Vina Tempus - Aleš Slana
  • Anina klet Aženski Vrh
  • Vina Steyer

V primeru dežja bo prireditev prestavljena na nedeljo, 13. novembra 2022, od 11. do 18. ure.

MARTINOVANJE 2022 V GORNJI RADGONI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih