logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

MARTINOVANJE 2023 V GORNJI RADGONI

11.11.2023

Martinovanje je v mestu sejmov in penine vedno prav posebno doživetje. Tudi to leto se bomo družno poklonili bogati vinski tradiciji in dediščini našega območja - pridružite se nam v soboto, 11. novembra 2023, na Kerenčičevi ulici med 12. in 20. uro.

Tudi tokrat smo pripravil pester kulturno-zabavni program s krstom mošta, stojnicami, bogato vinsko-kulinarično ponudbo, nastopi Pihalnega orkestra Gornja Radgona, Folklornega društva Gornja Radgona, Tamburaške skupine KD Peter Dajnko ter skečem Turističnega društva Negova - Spodnji Ivanjci. V muzeju Špital boste lahko prisluhnili viničarski zgodbi in si ogledali, kakšne pripomočke so v vinogradništvu uporabljali naši predniki ter se za zabavo celo pomerili v virtualnem obiranju in stiskanju grozdja. Kot se ob tovrstnem prazniku spodobi, bodo seveda za vodeni ogled odprte tudi kleti v Jurkovičevi ulici, kjer se hranita »radgonska zlatnina in srebrnina«, kot je nekoč zapisal pesnik Manko Golar. Na ta dan bodo na voljo tudi posebne vstopnice za ogled kleti in muzejskih razstav v Špitalu po akcijskih cenah.

Za sproščeno druženje ob sezonski kulinariki pa bo poskrbela glasbena skupina PIKA NA I.

Po jutranjem dežju se v Gornji Radgoni že jasni, zato bo Martinovanje izvedeno danes, 11.11.2023.

 

MARTINOVANJE 2023 V GORNJI RADGONI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih