logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN 2023

18.05.2023

Leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Mednarodni dan muzejev 2023 bo osredotočen na trajnostni razvoj muzejev in dobro počutje v muzejih s temo muzeji, trajnostni razvoj in dobro počutje. 

Muzeji ključno prispevajo k dobremu počutju in trajnostnemu razvoju naših skupnosti. Kot zaupanja vredne ustanove in pomembne niti v našem skupnem družbenem tkivu so v edinstvenem položaju za ustvarjanje učinka, ki spodbuja pozitivne spremembe. Muzeji lahko na številne načine prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja: od podpore podnebnim ukrepom in spodbujanja vključevanja, z zaščito, obnovo in spodbujanjem trajnostne rabe kopenskih ekosistemov, okrepitvijo glasov domorodnih voditeljev in ozaveščanje o izgubi biotske raznovrstnosti do boja proti socialni izolaciji in izboljšanja duševnega zdravja. 

Tudi to leto bomo mednarodni muzejski dan proslavili tudi v mestu sejmov in penine. Med 12. in 18. uro vas tako vabimo k brezplačnemu raziskovanju naše zgodovine in dediščine v Špitalu, ob 18. uri pa vas vabimo še na predavanje Zveze društev za obvarovanje reke in sonaravni razvoj ob Muri – Moja Mura, Vplivi melioracij v porečju Mure in širše v SV Sloveniji. Predavala bosta Samo Tuš in Vladimir Drvarič.

Prijazno vabljeni - vstop prost!

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN 2023

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih