logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

METAMORFOZE

27.05.2017
PROGRAM GLASBENEGA RECITALA:

J. S. Bach: Preludij in fuga št. 2 v c-molu, WTK II

D. Scarlatti: Sonata v d-molu, K. 213, Sonata v h-molu, K. 27

T. Lundquist: Metamorphoses

J. S. Bach: Suita za lutnjo BWV 998, preludij in fuga

M.Castelnuovo-Tedesco: Sonata "Omaggio a Boccherini" Op. 77

F. Torroba: Sonatina

F. Martin: Quatre Pieces Breves

 

PREDSTAVITEV IZVAJALK

Kitaristka DANAJA HABJANIČ (1995) se je po končani Glasbeni šoli v Gornji Radgoni pri Katji Kovič in kasneje Samu Ismajloviču, vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer je leta 2014 z odliko maturirala v razredu prof. Saša Lamuta. Študij kitare nadaljuje na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu prof. Katje Porovne Silič, kjer trenutno končuje 3. letnik. Udeležuje se večih seminarjev in glasbenih tekmovanj, svoje znanje je izpopoljnjevala pri številnih mojstrih kot so Alvaro Prierri, Carlo Marchione, Andrej Grafenauer, Paolo Pegoraro, Istvan Römer, Thomas Müller-Pering  itd. S kitaristko Jano Fridau od leta 2013 redno sodelujeta v kitarskem duetu, udejstvuje se pa tudi v drugih komornih zasedbah. Na lutnji je 2 leti sodelovala v baročnem ansamblu Akademije za glasbo Ljubljana ter kot članica baročnega orkestra sodelovala pri uprizoritvi Monteverdijeve opere Kronanje Popeje leta 2016 v SNG Maribor.

JANA FRIDAU (1995) se je kitaro pričela učiti v Glasbeni šoli Gornja Radgona pri Mariji Purnomo, kasneje pa jo je poučeval Samo Ismajlovič. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Sašu Lamutu, trenutno je študentka 3. letnika na Akademiji za glasbo v razredu prof. Andreja Grafenauerja. Udeležila se je že številnih državnih in mednarodnih tekmovanj, nazadnje je na tekmovanju TEMSIG 2015 prejela zlato plaketo in prvo nagrado. Leta 2013 sta z Danajo Habjanič izvajali Vivaldijev Koncert za dve kitari v G-duru z godalno komorno zasedbo Konservatorija za glasbo in balet Maribor, kasneje pa še z godalnim kvartetom Feguš. Sodelovala je tudi pri uprizoritvi Monteverdijeve opere Kronanje Popeje leta 2016 v SNG Maribor, kjer je kot članica baročnega orkestra igrala lutnjo, letos pa se je preizkusila še v igranju posebej prirejene električne kitare v sklopu večera sodobne glasbe.

PETRA HABJANIČ (1997) je harmoniko začela igrati s sedmimi leti. Po končani glasbeni šoli v Gornji Radgoni, kjer jo je poučevala Olga Radolič, je uspešno opravila sprejemni izpit in se vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor. Leta 2016 je zaključila srednjo šolo v razredu prof. Slavka Magdića. Študij je nadaljevala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer v letošnjem šolskem letu končuje 1. letnik v razredu prof. Klemna Lebna. Na svoji glasbeni poti pridobiva znanje na različnih seminarjih in mojstrskih tečajih pri priznanih glasbenih umetnikih kot so Borut Zagoranski (Slovenija), Dušan Vučković (Srbija), Andreas Borregaard (Danska) in drugi.  Prav tako pa sodeluje tudi v različnih komornih zasedbah (violina, kitara, harmonika ...).
METAMORFOZE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih