+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

MANOLIS METZAKIS: EL GRECO

07.07.2019

Metzakis se fotografskih žiriranih razstav udeležuje od leta 1990. Do sedaj je sodeloval na 39 nacionalnih in več kot 800 mednarodnih razstavah, kjer je imel sprejetih 280 različnih fotografij in za katere je prejel več kot 200 nagrad in priznanj, imel pa je tudi več samostojnih razstav tako v Grčiji kot tujini (Romunija, Kitajska Ukrajina, Egipt, Italija, Švica, Avstralija in Belgija).
Bil je tudi uradni fotograf pri snemanju filma »EL-GRECO«. Fotografski muzej Katalonije in muzej EL-GRECO imata v svojih zbirkah 13 njegovih umetniških fotografij.
Je nosilec številnih visokih in častnih naslovov. Naj naštejemo smo najpomembnejše: za prispevek k razvoju in delovanje organizacije mu je FIAP leta 2010 podelil častni naziv ESFIAP, leta 2011 pa za umetniške dosežke še naziv platinasti odličnik (Exellence FIAP platinum). PSA mu je leta 1999 podelila naziv »Double star photographer«, GPU pa leta 2012 naziv GPU Zeus in leta 2015 še naziv CROWN 5.

Od leta 2000 je sodeloval na številnih nacionalnih in mednarodnih salonih tudi kot žirant, svoje znanje pa kot mentor in predavatelj prenaša tudi na mlade fotografe tako v klubu kot v izobraževalnih ustanovah -IEK Heraklion, Univerza Kreta in Tehniški inštitut za visoko šolstvo Heraklion, kjer od leta 2000, kot zaposleni predavatelj, poučuje fotografijo in biomatematiko.

EL GRECO

El Greco, s pravim imenom Domenicos Theotokopoulos, je eden največjih evropskih slikarjev in kiparjev španske renesanse, grškega rodu, rojen na Kreti, od koder je preko Benetk prišel v Toledo v Španiji, kjer je preživel večino svojega življenja. O njegovem življenju so posneli biografski film »El Greco«. Snemali so na Kreti in Manolisa Metzakisa povabili, da kot renomirani fotograf, fotografsko dokumentira snemanje filmskega spektakla. Pričujoča razstava nam prikazuje scene iz življenja velikega El Greca kot si jih je zamislil režiser in na mojstrski način ovekovečil fotograf.

MANOLIS METZAKIS: EL GRECO

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih