logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

NAJ ŽIVIJO OSEMDESETA!

07.03.2020
Ob besedi »osemdeseta« se spomnimo na ogromne pričeske, divje modne zapovedi, neonske barve, mladinske filme, razvijajočo se tehnologijo, na obdobje, ko je pop glasba cvetela kot regratove lučke. Iz gramofonskih plošč in gramofonov se je preselila na avdio kasete in walkmane. Pisala se je zgodovina pop kulture.

To je bilo obdobje brezskrbnega otroštva, ko nismo imeli veliko, a smo imeli vse. Ko so drobne pozornosti in prijateljska druženja še nekaj pomenila, ko smo otroci na drevesih izdelovali namišljene hiške, iz palic in odej postavljali šotore, skakali kolebnico, igrali tenis in med dvema ognjema. Nedelje so bile rezervirane za Živ Žav, večeri za Cikcak, ko so si zajčki umili zobke in nam dali vedeti, da je čas za spanje.

Čeprav še nismo odkrili časovnega stroja s katerim bi se lahko vrnili v to nepozabno obdobje, so spomini tisti, ki so ostali in jih lahko delimo z drugimi.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Vabljeni, da se skupaj podamo na pot spominov, ki se bo pričela z mladinskim filmom, svoje otroštvo boste lahko podoživeli skozi fotografije retro predmetov. Da pa še niste za v staro šaro boste lahko potrdili s plesnimi gibi na ritme kultnih pop in pop rock hitov, kjer se bodo zvrstili Wham, Madonna, The Bangles, Cindy Lauper, Rick Astley, Milli Vanilli, Bruce Springsteen, INXS, Guns N´ Roses, Berlin, Modern Talking, Hall and Oates, Depeche Mode, Yazoo, Bananarama, Laura Braningan, Lionel Richie, Whitney Houston, Falco, Michael Jackson, Elton John, Salt-N-Pepa, Tiffany, Starship in pisana paleta številnih drugih.

»Dress code« neobvezen, da pa bo vzdušje čim bolj pristno, brez zadržkov oblecite kose garderobe, ki so se ohranili ali ki spominjajo na to pisano obdobje.

Vstop prost. Vabljeni!

NAJ ŽIVIJO OSEMDESETA!

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih