+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

06.02.2020

Vljudno vabljeni k obisku osrednje občinske prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo potekala v Domu kulture Gornja Radgona v četrtek, 6. februarja 2020.

Prireditev se bo pričela že ob 17. uri z odprtjem razstave del, nastalih na 2. mednarodni likovni koloniji Negova 2019, ob 18. uri pa nadaljevala s kulturnim programom, na katerem bo kot slavnostna govornica nastopila pisateljica Karolina Kolmanič.

Za glasbeno doživetje bodo poskrbeli Brest feat. Superskupina Brest, kot so jo nekateri novinarji poimenovali že takoj na začetku njihovega delovanja po izdaji prvega singla Tulpe jeseni 2016, je nemudoma presenetila s svežino na slovenski glasbeni sceni. Skupino bodo predstavili očarljiva pevka Vesna Zornik, sicer glavna vokalistka zasedbe Katalena, prekaljeni jazzovski kitarist Samo Šalamon, ki piše za Brest tudi vso glasbo in po mnenju revije Guitar Player iz ZDA eden 10 najbolj zanimivih mlajših jazz kitaristov na svetu, in groovy basist Samo Pečar, dolgoletni član Siti hlapcev in drugih zasedb (Bro, Emkej, itd). Besedila zanje piše ena najboljših pesnic mlajše srednje generacije, Kristina Kočan. Po nekaj singlih so na prvi pomladni dan in svetovni dan poezije, 21. marca 2017, izdali svojo prvo zgoščenko Nemi film. Ploščo so premierno predstavili v oddaji Jureta Longyke, Izštekani na Val202. Kritiki niso dolgo ostali nemi, temveč so ploščo Nemi film nagradili s številnimi odličnimi recenzijami tako pri nas kot tudi drugje na Balkanu. Plošča je bila izbrana za album tedna (časnik Delo), Mladina je dejala, da gre za izjemno »svežo nadžanrsko skupino«, ki je ustvarilo »album na svetovnem nivoju« (Barikada, BiH). Zasedba  je pa sicer januarja 2020 izdala svoj drugi album z naslovom V polsnu. Premierna predstavitev je bila 28. januarja 2020 v klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Gre za 14 fantastičnih novih skladb, katerih avtor je ponovno jazz kitarist in skladatelj Samo Šalamon, besedila je prispevala tudi tokrat odlična slovenska pesnica Kristina Kočan. Gre za nadaljevanje glasbe iz prvenca Nemi film, ki je nadžanrska mešanica pop/rock/jazz/blues/alter/indie/etno glasbe.

V petek, 7. 2. 2020, vas ob 17. uri vabimo na literarni večer v muzej Špital, kjer nam bo pisateljica Karolina Kolmanič predstavila novo knjigo, Novele.

Na sam Prešernov dan, soboto, 8. 2. 2020, bo svoja vrata na širok odprl Muzej Špital; med 15. in 20. uro vas vabi k brezplačnemu ogledu njegovih vsebin, ob 18. uri pa se program, kot že tradicionalno, nadaljuje s Knjižnim sejmom!

Vstop na vse prireditve je prost!

Prisrčno vabljeni!

OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih