+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

07.02.2022

Prijazno vabljeni na Osrednjo občinsko prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v Domu kulture Gornja Radgona v ponedeljek, 7. 2. 2022!

Prireditev se pričenja s odprtjem razstave Dane Štrucelj Maske in ptice, in sicer ob 17. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona.

Ob 18. uri sledi pogovor z vsestransko umetnico Tamaro Vogrin Taro in predstavitev njene avtorske knjige Gornja Radgona v sliki v dvorani Doma kulture Gornja Radgona.

Večer bomo zaključili s koncertnim sprehodom skozi brezčasne šansone z Vito Mavrič.

Da bi zagotovili epidemično varno okolje za izvedbo nocojšnje prireditve, je število razpoložljivih sedežev skladno z ukrepom. Zato si pravočasno zagotovite svoj sedež.
Brezplačne vstopnice lahko dvignete v TICu, ali na vhodu v dvorano. Po zapolnitvi prostih mest, vstop na prireditev namreč ne bo več možen. Hvala za razumevanje.

Sicer pa, kot se ob slovenskem kulturnem prazniku tudi spodobi, bo dneve okrog kulturnega praznika zaznamovalo pestro dogajanje v mestu sejmov in penine. Že v petek, 28. januarja 2022, vas vabimo na predstavo Tadeja Toša, v sredo, 2. februarja 2022, na projekcijo filma Beli bojevnik v črni obleki, v četrtek, 3. februarja 2022, bodo s Škratko Sladko praznovali naši najmlajši, v petek, 4. februarja 2022, bomo najprej okušali Svobodo s Francijem Jaušovcem Fricem, v večernih urah pa si bomo ogledali še Hišo Gucci. V soboto, 5. februarja, pa se bomo podali na veliko družinsko pustolovščino z Velikim rdečim psom Cliffordom.

Na sam praznik, 8. 2. 2022, pa vas vabimo k brezplačnemu, zabavnemu spoznavanju naše dediščine: mestni muzej Špital ponovno na široko odpira svoja vrata med 12. in 16. uro.

Za Osrednjo občinsko prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, zaprtje razstave Svoboda Francija Jaušovca - Frica ter Dan odprtih vrat v Špitalu (8.2.2022) vstopnine ni, za informacije o preostalih prireditvah sledite povezavam.

Praznujte z nami!

_________________________________________________

Vse prireditve bodo izvedene v skladu s trenutno veljavnim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki določa, da se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj) in priporočili NIJZ.

 

OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih