+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OTROŠKI ABONMA 2022/2023

31.08.2022
Tudi letos bomo za naše najmlajše, ki prav tako kot vsi odrasli potrebujejo kulturo, umetnost in občasni pobeg v pravljični svet, organizirali  abonma otroških predstav. Z druščino pisanih pravljičnih junakov  se bomo zabavali in se tudi naučili marsikaj zanimivega. Predstave so primerne za predšolske otroke, osnovnošolce I. in II. triade.

Abonma vključuje 6 predstav in bodo potekale ob četrtkih popoldan v dvorani Doma kulture. Cena  abonmaja je 13,00 €, za posamezno predstavo pa  2,50 €.

Abonmaje si že lahko zagotovite v Mladinskem centru, muzeju Špital, v TICu Gornja Radgona in TICu grad Negova.

Vse predstave bodo potekale v skladu z navodili NIJZ.

V primeru višje sile si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

 
Kratka vsebinska predstavitev otroškega abonmaja 2022/2023:

Četrtek, 10. 11. 2022, ob 17.00: MEDVEDJA SIMFONIJA
pokukajte v mednarodno medvedjo pisarno, spoznajte, kaj vse mora Medved Medvedjev postoriti pred zimskim spalnim dopustom, kaj vse mu bo ob tem ušpičila mala nepridipravka in dovolite, da vaša ušesa poboža najlepša melodija sveta-Medvedja simfonija.

 
Četrtek, 1.12.2022, ob 17.00: JELKIN ČUDEŽ
Na zaprašenem podstrešju bo letos za praznike oživela topla, humorna in iskriva zimska pravljica o hrepenenju, prijateljstvu in drobnih čudežih.
Z voščeno punčko Jelko oživijo igrače, ki so pristale med staro šaro. Oživi tudi dežnik Luknjač, ki ne more postati praznično darilo, ker je strgan. Ampak za vsako luknjico se najde rožica, pravi Jelka in Luknjač bo morda lahko letos prvič poletel med otroke. Kaj pa uboga voščena punčka, ki je nihče noče? In Rado, star pokvarjen radio, ki zapoje samo delčke pesmic, celih pa se ne spomni več? Bosta preživela praznike med staro šaro? Na starem zaprašenem podstrešju se zgodi Jelkin čudež …

 
Četrtek, 2. 2. 2023, ob 17.00: PIK PAK

Naša princeska, skoraj takšna kot vse ostale princeske, si je najbolj na svetu želela, da bi enkrat plesala pod zvezdami. Zato je celo leto čakala na noč utrinkov, čarobno noč, za tisoče otroških želja.

Tedaj pa se je zgodilo: DUF! … Skozi njeno okno v grajskem stolpu je priletel zvezdni utrinek. S pomočjo občinstva, se princeski izpolni skrita želja, vendar Žak Oblak ugotovi, da so bila kršena zvezdna pravila …

 

Četrtek, 2. 3. 2023, ob 17.00 HIŠICA DO NEBA

V hišici do neba živijo pravljice, v njej vedno najdeš prijatelja s katerim se boš igral in iz kuhinje diši po makaronih. V njej te med vrati vsako jutro počaka prijazna teta, ki se spozna na objeme, pesmice in vezalke.
Če želite izvedeti kako se reče Čokolino po francosko, kako napišemo razglednico iz Lune in zakaj gospod Semafor ne more v službo brez svojih žogic, pridite v hišico, kjer je vse mogoče. Da nas spomni kako smo se igrali v peskovniku in sprejemali velike odločitve na kahlici, kako pomembni so prijatelji, kako deliti, kako se igrati, kako odpuščati in sanjati do neba.

 

Četrtek, 6.4.2023 DARKO SMETARKO

Predstava se dotika pogosto prezrtih EKO tem, kot je varčevanje z vodo, elektriko, izpušnimi plini, junaka pa ne pozabita niti na ločevanje odpadkov. Smetarko Darko in nemarni lisjak Lojz nam bosta odprla vrata v njun svet, ki nas bo zapeljal, nasmejal in veliko naučil.

 

Četrtek, 8.6.2023 ČRTEK V MESTU

Iskriva zgodba o mladičku tigru, ki ga otroška zvedavost popelje iz živalskega vrta v veliko mesto, majhne in velike ozavešča o aktualnih vrednotah trajnostne mobilnosti, ki jih preplete z varnostjo v cestnem prometu.

Najmlajši se nevede, skozi pesmice in smeh, poučijo o nevarnostih, ki prežijo na majhne udeležence v prometu in se ob tem, ko mladičku pomagajo varno vrniti se domov, poučijo o predpisih in pravilih obnašanja v cestnem prometu ter krepijo vrednote sodelovanja, solidarnosti in empatije.
OTROŠKI ABONMA 2022/2023

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih